Doručovateľky sú už retro: Google chce nasledovať Amazon a zaviesť "bezpilotné" dodávky

NETKY.SK • 19 Február 2016, 19:03 • 2 min
Doručovateľky sú už retro: Google chce nasledovať Amazon a zaviesť "bezpilotné" dodávky

BRATISLAVA - Po rozvážacích dronoch spoločnosti Amazon začala uvažovať o alternatívnom spôsobe doručovania balíkov aj spoločnosť Google.

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť Google investuje do vývoja samo riadiaceho auta, ktorý by slúžil na rozvážanie zásielok. O bezpečnosť by dbali radarové senzory, kamery ale aj lasery. 

 

Tak ako fungujú autá s možnosťou automatického zaparkovanie a ktoré vás dovezú z A do B, bez toho, aby ste sa k volantu vôbec priblížili nie je ničím neobvyklým.  Presne takto chce Google začať používať stroj na rozvážanie zásielok. 

 

Americká spoločnosť Google je pritom v rozvoji samo riadiaceho auta najďalej zo všetkých výrobcov. 

 

Momentále sú na začiatku vývoja, ale veria že to už bude v roku 2017. Ako súčasť výskumu postavili toto vozidlo, kde vyskúšali niektoré testovacie lety.

 

 

 

Americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA), uznal, že systém riadiaci automobily Google možno považovať za právoplatného vodiča.

 

Aby však mohli takéto autá do budúcna rozvážať aj zásielky, je potrebné, aby sa vytvoril systém, ktorý umožní zákazníkovi prebrať balík bez prítomnosti vodiča. 


Malo by to umožniť zabudované schránky, ktoré budú mať špeciálne PIN kódy, z ktorých by si zákazníci mohli vyberať obsah. PIN kód im bude zaslaný cez sms správu. Ďalším variantom by mohlo byť aj použitie kreditných kariet. 

 

Poskytovanie takejto služby obnáša tiež mnoho povolení. Pred tým, než sa auto vydá na cesty, bude potrebné získať povolenie na jeho prevádzku v cestnej doprave. 

 

Ako to celé nakoniec bude vyzerať, sa zatiaľ nevie. Obe spoločnosti pracujú na dopravnom systéme v podobe dronov. Testujú to už pomerne dlhšie, ale je jasné že to bude super lacná a super rýchla donáška!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona