Dortmund zvíťazil v prvom domácom ligovom dueli po ataku, Lipsko do LM

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 13:20 • 2 min
Dortmund zvíťazil v prvom domácom ligovom dueli po ataku, Lipsko do LM

BERLÍN - Domáce víťazstvo Borussie Dortmund 3:1 nad Eintrachtom Frankfurt v najvyššej nemeckej futbalovej súťaži by za normálnych okolností nebolo ničím nezvyčajným.

slovakia

left justify in out

V sobotnom stretnutí 29. kola sa však všetko ešte len vracalo do normálu.

 

Futbalisti Borussie absolvovali prvé bundesligové vystúpenie na vlastnom štadióne po utorňajšom bombovom útoku na ich autobus. V Dortmunde panovali zvýšené bezpečnostné opatrenia, ktoré posilnili na zápasoch v celej krajine. Už deň po ataku odohrali úvodný duel štvrťfinále Ligy majstrov proti AS Monako (2:3), toto rozhodnutie spochybnilo mnoho ľudí.

 

V sobotu sa v Signal Iduna Parku zhromaždilo 81.360 fanúšikov. Po tom, ako domáci hráči splnili trojbodovú úlohu, postavili sa ruka v ruke pred priaznivcov na Južnej tribúne a držali dres s číslom 5, ktorý si oblieka Marc Bartra. Zraneného španielskeho obrancu prepustili deň predtým z nemocnice. "Moji zverenci ukázali neskutočný prístup už v stredu a zopakovali ho teraz. Zaslúžia si najväčšie možné uznanie. Hoci cez víkend to už pre mňa nebolo také ťažké ako v týždni, nedá sa to povedať o každom. Naučili sme sa však vyrovnať s citovými výkyvmi. Odborníci mi povedali, že stabilizácia zvyčajne trvá dva až tri dni. Myslím si, že pre hráčov je jednoduchšie, keď sa môžu rozptýliť na trávniku. Pozápasové kolektívne gesto bolo krásne," citovala agentúra DPA trénera Thomasa Tuchela.

 

Dortmund zotrval na štvrtej priečke tabuľky bod za Hoffenheimom, ktorý si poradil s Mönchengladbachom 5:3. Nováčik RB Lipsko po triumfe 4:0 nad Freiburgom už nemôže klesnúť pod štvrté miesto, čo znamená, že hneď v premiérovej sezóne medzi nemeckou elitou si vybojoval minimálne miestenku v predkole Ligy majstrov. Bayern Mníchov sa na štvrťfinálovú odvetu LM proti Realu Madrid nenachystal víťazne, keď nevyužil početnú výhodu a s Leverkusenom sa rozišiel bez gólov. Líder poradia však má naďalej bezpečný osembodový náskok na Lipsko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies