Dortmund získal konkurenčného útočníka Schürrlea

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 13:48 • 2 min
Dortmund získal konkurenčného útočníka Schürrlea

DORTMUND - Len deň po skompletizovaní prestupu Maria Götzeho získal futbalový klub Borussia Dortmund aj ďalšieho nemeckého reprezentanta. V piatok s ním podpísal päťročný kontrakt Andre Schürrle, ktorý prišiel z VfL Wolfsburg. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný krídelník sa upísal Dortmundu do roku 2021 a v auguste sa zapojí do tréningového procesu. Prestupová čiastka by sa mala pohybovať na úrovni 30 miliónov eur. Borussia tak má v kádri oboch hráčov, ktorí sa postarali o zisk titul svetových šampiónov rozhodujúcim gólom na 1:0 vo finále MS 2014 proti Argentíne, keďže práve Schürrle prihral na víťazný zásah Götzemu.

 

"Borussia Dortmund patrí k popredným tímom v Európe a má vynikajúci káder. Z vlastnej skúsenosti viem, ako klub pracuje s fanúšikmi a veľmi sa teším na domáce zápasy pred skvelými priaznivcami. Chcem v drese Borussie dosiahnuť veľké úspechy. Teším sa na začiatok tréningovej prípravy, aby som mohol dokázať, že Borussia spravila dobre, keď so mnou podpísala zmluvu," povedal Schürrle. Spokojnosť s novou posilou prezentoval aj športový riaditeľ klubu Michael Zorc. "Je to šikovný futbalista s výbornými ofenzívnymi kvalitami. Bude pre nás veľkým prínosom," povedal Zorc.

 

Schürrle odštartoval bundesligovú kariéru v roku 2009 ako hráč Mainzu. O dva roky neskôr sa upísal Bayeru Leverkusen a v roku 2013 vyskúšal angažmán v londýnskej Chelsea. V januári 2015 sa následne presunul do Wolfsburgu. V 174 bundesligových zápasoch strelil 48 gólov, za Nemecko skóroval 20-krát v 55 dueloch.

 

Tréner "žlto-čiernych" Thomas Tuchel bude mať náročnú úlohu nahradiť tri veľké osobnosti, ktoré po sezóne z Dortmundu odišli. Obranca Mats Hummels prestúpil do Bayernu, záložník Ilkay Guendogan posilnil Manchester City a arménsky špílmacher Henrych Mchitarjan posilnil Manchester United.

 

Schürrle a Götze rozšírili zoznam nových posíl Dortmundu na osem mien. V lete prišli aj Raphael Guerreiro, Emre Mor, Sebastian Rode, Marc Bartra, Ousmane Dembele a Mikel Merino.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona