Dortmund sa v lige dočkal víťazstva, Bayern vyučoval vo Frankfurte

NETKY.SK • 10 November 2014, 12:43 • 2 min
Dortmund sa v lige dočkal víťazstva, Bayern vyučoval vo Frankfurte

BERLÍN - Futbalisti Borussie Dortmund sa po siedmich zápasoch, z toho piatich prehrách v sérii, opäť dočkali trojbodového zápisu v nemeckej Bundeslige. Pomohol im k tomu vlastný gól Christopha Kramera, ktorý rozhodol o triumfe "žlto-čiernych" v nedeľňajšom zápase 11. kola nad Borussiou Mönchengladbach 1:0.

slovakia

left justify in out

"Opäť sme premárnili množstvo šancí a nakoniec nám tam spadol takýto bláznivý gól. Christoph Kramer sa neúmyselne zapísal do našej histórie," narážal tréner Dortmundu Jürgen Klopp na situáciu z 58. minúty, keď hráč hostí z vyše 40 metrov neuveriteľnou spätnou prihrávkou preloboval vlastného brankára Yanna Sommera. "Keď to reštartuje našu ligovú sezónu, budem iba rád," dodal Klopp.

 

Vicemajster sa tak po takmer dvoch mesiacoch v najvyššej domácej súťaži opäť tešil z víťazstva. Zároveň sa odlepil z pásma zostupu ligovej tabuľky a s desiatimi bodmi sa priebežne nachádza nad zónou zostupu na 15. priečke. Hostia pocítili trpkosť prehry vôbec prvýkrát v tejto sezóne a z 3. miesta strácajú na vedúci Bayern už sedem bodov. Druhý je štvorbodovým mankom na lídra Wolfsburg po výhre nad Hamburgom 2:0. O góly "vlkov" sa postarali Ivica Olič a Aaron Hunt a Wolfsburg dosiahol už šieste ligové víťazstvo v rade.

 

Pozíciu lídra potvrdil mníchovský Bayern suverénnym víťazstvom 4:0 vo Frankfurte. Rozhodol o ňom hetrikom ofenzívny univerzál Thomas Müller, štvrtý gól pridal Xherdan Shaqiri v 86. minúte. Zverenci trénera Pepa Guardiolu sú stále bez prehry, v 11. kole dosiahli ôsme víťazstvo, domáci Frankfurt naopak prehral štvrtý duel v rade. "Problémy sme mali iba v úvode. Počas reprezentačnej pauzy môžeme opäť analyzovať situáciu a sústrediť sa na to, čo sa ešte dá zlepšiť," povedal kouč Bavorov Pep Guardiola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies