Dortmund s istotou účasti v LM 2016/17, Aubameyang má rekord

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 13:26 • 2 min
Dortmund s istotou účasti v LM 2016/17, Aubameyang má rekord

DORTMUND - Futbalisti nemeckého klubu Borussia Dortmund budú účinkovať v Lige majstrov 2016/17. Šesť kôl pred koncom najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy získali hráči Dortmundu definitívu jedenástej účasti v LM.

slovakia

left justify in out

Borussia je v tabuľke druhá so ziskom 67 bodov a už nemôže klesnúť nižšie. Lídrom I. bundesligy je FC Bayern Mníchov so 72 bodmi, tretia priečka patrí Herthe Berlín (48 b.) v kádri so slovenským reprezentantom Petrom Pekaríkom.

Gabonský útočník BVB Pierre-Emerick Aubameyang dosiahol počas víkendu rekord v rámci elitnej nemeckej dlhodobej súťaže. Dvadsaťšesťročný zakončovateľ otvoril skóre domáceho stretnutia proti Werderu Brémy (3:2), bol to jeho 23. presný zásah v tejto sezóne. Aubameyang sa odpútal od Senegalčana Papissa Cissého a stal sa africkým kanonierom s najvyšším počtom gólov v jednom ročníku I. bundesligy. Cissé v sezóne 2010/11 skóroval 22-krát v drese SC Freiburg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies