Dortmund má už údajne nového trénera, je ním Boszom z Ajaxu

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 09:40 • 2 min
Dortmund má už údajne nového trénera, je ním Boszom z Ajaxu

DORTMUND - Novým trénerom futbalistov Borussie Dortmund sa stane Peter Bosz, ktorý v tejto sezóne priviedol Ajax Amsterdam do finále Európskej ligy. Holandské i nemecké médiá v utorok informovali, že oba kluby sa už dohodli na prestupovej čiastke.

slovakia

left justify in out

Bosz sa stal nástupcom Thomasa Tuchela. S ním ukončil Dortmund spoluprácu koncom mája, iba tri dni po triumfe "žlto-čiernych" vo finále Nemeckého pohára. Dôvodom mali byť názorové nezhody s funkcionármi klubu.

 

Päťdesiattriročný Bosz mal v Ajaxe kontrakt až do leta 2019, klub ale opúšťa už po jednej sezóne. V lige skončili jeho zverenci na duhej priečke za Feyenoordom Rotterdam. Do Dortmundu odišiel aj so svojim asistentom Hendriem Kruezenom.

 

V nemeckej Bundeslige krátko pôsobil aj ako hráč, v roku 1998 obliekal dres Hansy Rostock. Neskôr trénersky viedol viacero holandských klubov, v rokoch 2013 až 2016 koučoval Vitesse Arnhem a pred Ajaxom ešte strávil šesť mesiacov v Maccabi Tel Aviv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies