Dortmund druhým finalistom DFB Pokalu, vyzve Bayern Mníchov

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 09:53 • 2 min
Dortmund druhým finalistom DFB Pokalu, vyzve Bayern Mníchov

BERLÍN - Futbalisti Borussie Dortmund si tretí rok za sebou zahrajú vo finále národného pohára - DFB-Pokalu. Rozhodol o tom stredajší semifinálový duel na trávniku Herthy Berlín, v ktorom BVB uspeli rozdielom triedy 3:0. Slovenský obranca domácich Peter Pekarík sedel na lavičke náhradníkov.

slovakia

left justify in out

Súperom zverencov trénera Thomasa Tuchela v rozhodujúcom stretnutí bude Bayern Mníchov, ktorý deň predtým prekonal Werder Brémy (2:0). Finálový zápas sa uskutoční 21. mája na berlínskom Olympijskom štadióne.
"Odohrali sme perfektný zápas. Skvele sme držali loptu a vytvorili sme si veľa šancí. Ostatné týždne boli vyčerpávajúce, mužstvo si zaslúži pochvalu," vyhlásil podľa portálu soccerway.com športový riaditeľ Borussie Michael Zorc. Pod víťazstvo vestfálskeho mužstva sa strelecky podpísali Gonzalo Castro, Marco Reus a Henrich Mchitarjan.


"Som veľmi spokojný s výkonom a spôsobom, akým sme tento zápas doviedli do víťazného konca. Skladám môjmu tímu veľký kompliment. Zaslúžene sme zvíťazili," dodal kormidelník BVB Thomas Tuchel.


Kvality súpera uznal aj kouč Herthy Pál Dárdai. "Iba ak by sme zahrali na hranici svojich možností, mali by sme proti Dortmundu šancu. Protivník bol na nás príliš rýchly. Cítili sme, že nám niečo chýba," skonštatoval 40-ročný Maďar.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona