Dortmund bude večer dejiskom urgentne nariadenej evakuácie výškového komplexu

NETKY.SK • 21 September 2017, 18:50 • 2 min
Dortmund bude večer dejiskom urgentne nariadenej evakuácie výškového komplexu

DORTMUND - Ešte dnes večer sa v nemeckom Dortmunde uskutoční urgentne nariadená evakuácia občanov z komplexu výškových budov Hannibal II v mestskej časti Dorstfeld, a to pre vážne nedostatky v protipožiarnej ochrane objektu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala dnes v nadväznosti na oznámenie tamojších hasičov radnica mesta, evakuácia sa týka takmer 800 ľudí. Pre evakuovaných pripravia na nadchádzajúcu noc núdzové útočisko vo viacúčelovej hale, následne by sa občania mali dočkať lepšieho náhradného ubytovania. Podrobne by ich o plánoch mesta mali informovať po 21.00 h.

 

Majiteľom objektu je spoločnosť Intown GmbH z Berlína, ktorá je i vlastníkom iba pred niekoľkými týždňami evakuovaného výškového domu vo Wuppertale. Pre tlačovú agentúru DPA to potvrdila hovorkyňa spoločnosti. Ako vyhlásil dnes šéf krízového štábu mesta Ludger Wilde, objekt si vyžiadala značnú prestavbu po tom, čo majiteľ komplex stavebne pozmenil a v dôsledku toho prišiel o protipožiarne povolenie.

 

Bytovú časť podľa jeho slov nedelí dostatočný priestor od parkoviska v suteréne, takže cez šachty s priamym prepojením hrozí v prípade požiaru rýchle zadymenie celého komplexu. Navyše chýbajú dostatočné únikové cesty, zdôraznil Wilde, ktorý nedokázal predpovedať, koľko času si vyžiada náročné odstránenie nedostatkov.

 

Objekt s viac ako 400 bytmi medzičasom už opustilo mnoho nájomníkov. Viac ako stovka z nich vrátane rodín s deťmi sa s najnutnejšími vecami v ruksakoch a taškách zhromaždila vonku pred komplexom a čakala na ďalšie pokyny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies