Dorota Nvotová má rada leto v Európe

NETKY.SK • 7 August 2015, 09:44 • 2 min
Dorota Nvotová má rada leto v Európe

BRATISLAVA - Slovenská herečka a speváčka Dorota Nvotová má najradšej leto v Európe.

slovakia

left justify in out

„V Indii by som leto nechcela zažiť. Monzúny, choroby, komáre... V Nepále je leto síce tiež monzúnové, ale zažila som aj také, že som vybehla do zrážkového tieňa do hôr a tam to bolo super. Leto je ale predsa len najkrajšie v Európe, preto som v tomto čase vždy až na jednu výnimku chodila sem,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA herečka, ktorá sa podľa vlastných slov sťahuje v súčasnosti na Slovensko na dlhšie.

 

Okrem starostlivosti o syna Filipa sa známa interpretka doma venuje predovšetkým svojej cestovnej kancelárii. „Cestovka funguje, pracujem z domu a už pomaly začínam sprevádzať - hlavne také zájazdy, ktoré sa dajú absolvovať s dieťaťom. Aktuálne sprevádzam Moskvu a v októbri idem na Maldivy. V Moskve bude, keďže sa sťahujem, už len jeden záverečný zájazd, počas ktorého sa pôjde iba bočnými uličkami - nevidia ani jedno múzeum, ani Kremeľ - nič, len moje obľúbené uličky. Bude to jeden veľký žúr,“ priblížila Nvotová, ktorá by sa podľa vlastných slov už do Moskvy nevrátila žiť. „Ak by som šla žiť niekam do Ruska, tak nie do Moskvy. Je tam enormný rozdiel v mentalite v porovnaní s Áziou plus rovina tisícpäťsto kilometrov na každú stranu, čiže pre mňa úplný duše bôľ... A ten betón, všetko sivé a nikto sa s nikým nebaví. Vo všetkých aspektoch je to pre mňa extrém. Vidím to ale skreslene, len svojimi očami. Stretnete tam totiž aj Slovákov, ktorí majú Moskvu radi. Tí, ktorí sa zameriavajú skôr na kultúrne vyžitie v Moskve, si určite prídu na svoje - to zas treba povedať, že sú tam neskutočné možnosti čo sa divadiel alebo koncertov týka - či už obľubujete džez, klasiku alebo punk, to je jedno, všetko tam fičí. Ako mamička na materskej však do Moskvy teraz nie som vhodná,“ poznamenala 32-ročná rodáčka z Považskej Bystrice.

 

Temperamentná umelkyňa by podľa vlastných slov odišla najradšej späť do Nepálu. „Nepál je taká srdcovka, len to nepôjde tak skoro, lebo môj muž si tam prácu nenájde, a keďže má ešte záväzky z minulej rodiny, tak nemôže prestať robiť a žiť mojím divokým štýlom. Traja by sme sa tak uživili, ale takto to nejde, človek má zodpovednosť, čiže musí pracovať a v Nepále nefungujú veľké nadnárodné firmy. Mohli by sme sa presunúť jedine na Middle East alebo je v hre ešte Indonézia,“ uviedla dcéra herečky Anny Šiškovej a hudobníka Jara Filipa, ktorá sa pôvodne tento rok plánovala s rodinou na nejaký čas presťahovať do Saudskej Arábie - svoje rozhodnutie si však rozmyslela pre bombové nálety a útoky v Jemene. „Posledná kvapka bola, keď buchla tá mešita v Kuvajte. Vtedy som si povedala, že jednoducho mám malé dieťa a mojou zodpovednosťou je ho uchrániť. Počkáme teda, kým sa situácia zlepší,“ uzavrela Nvotová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies