Dopyt po rope má tento rok vzrásť o 1,26 mil. barelov denne

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 14:55 • 2 min
Dopyt po rope má tento rok vzrásť o 1,26 mil. barelov denne

VIEDEŇ - Globálny dopyt po rope podľa prognózy Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) v tomto roku posilní o 1,26 mil. barelov denne na 96,31 mil. barelov denne.

slovakia

left justify in out

Kartel to uviedol v pravidelnej mesačnej správe, ktorú zverejnil v utorok na svojej internetovej stránke. V porovnaní s predošlou predpoveďou tak OPEC očakáva silnejší rast dopytu, a to o 70 tis. barelov denne. Vylepšenie prognózy je výsledkom optimistickejších očakávaní, pokiaľ ide o vývoj dopytu zo strany európskych členov Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD). 

OPEC predpovedá, že ponuka ropy z krajín, ktoré nie sú členom kartelu, v tomto roku posilní o 400 tis. barelov denne na 57,74 mil. barelov denne. V porovnaní s februárovou predikciou tak OPEC očakáva, že táto ponuka bude vyššia o 160 tis. barelov denne. Kartel totiž odhaduje, že ponuku zvýšia Kanada, USA aj Rusko. OPEC zároveň ráta s tým, že dopyt po jeho rope sa v tomto roku zvýši o zhruba 700 tis. barelov na 32,4 mil. barelov denne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies