Dopyt po nákladnej leteckej preprave rastie

NETKY.SK • 7 Január 2015, 14:54 • 2 min
Dopyt po nákladnej leteckej preprave rastie

BERLÍN - Dopyt po globálnej nákladnej leteckej doprave by mal v roku 2015 posilniť o 4,5 %, a to najmä vďaka medzinárodnej preprave.

slovakia

left justify in out

Prognózuje to Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu (IATA). Asociácia zároveň v stredu informovala, že v novembri sa dopyt po globálnej nákladnej leteckej doprave medziročne zväčšil o 4,2 % a medzimesačne stúpol o 0,8 %.

 

"V novembri bolo jasné, že z rastu dopytu profitujú v najväčšej miere leteckí prepravcovia v dynamických regiónoch Ázie a Tichomoria a Blízkeho východu," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ IATA Tony Tyler. Prepravcovia v ázijsko-tichomorskom regióne zaznamenali medziročný rast dopytu po nákladnej doprave o 5,9 % a prepravcovia na Blízkom východe o 12,9 %. 

 

Európske letecké spoločnosti v novembri evidovali medziročný rast dopytu po nákladnej preprave iba o 0,9 %. Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu uviedla, že dôvodom boli problémy ekonomiky eurozóny a obavy z vplyvu sankcií voči Rusku. Severoamerickí leteckí prepravcovia však pocítili pokles dopytu po nákladnej doprave, a to o 0,3 %. Zmenšil sa aj dopyt po nákladnej preprave v Latinskej Amerike, a to o 0,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies