Dopyt po LNG bude rásť dvojnásobne rýchlejšie než po zemnom plyne

NETKY.SK • 20 Február 2017, 14:36 • 2 min
Dopyt po LNG bude rásť dvojnásobne rýchlejšie než po zemnom plyne

HAAG - Dopyt po skvapalnenom zemnom plyne (LNG) sa bude v nadchádzajúcich rokoch neustále zvyšovať, najmä v Ázii. Dopyt by sa mal v rokoch 2015 až 2030 zvyšovať o štyri až päť percent ročne, čo predstavuje dvojnásobok ročného rastu dopytu po bežnom zemnom plyne.

slovakia

left justify in out

V minulom roku sa globálny dopyt aj ponuka zvýšili o 17 miliónov ton na 265 miliónov ton, čo z čisto matematického hľadiska stačí na vykúrenie 500 miliónov bytov. "Mnohí experti očakávali, že výrazný vzostup ponuky LNG prekoná dopyt," tvrdí Shell vo svojej najnovšej štúdii. "Namiesto toho sa zvyšujú obidve strany."

 

Len Austrália zvýšila export LNG o 15 miliónov ton na viac než 44 miliónov ton. Dodatočné množstvá smerovali do Ázie, predovšetkým do Číny a Indie, ktoré sa stanú motorom budúceho rastu. Okrem toho prišlo na trh šesť dovozných krajín, čo znamená, že na LNG stavilo celkovo 35 štátov.

 

Skvapalnený zemný plyn sa používa na výrobu elektrickej energie, ako palivo pre lode a kamióny a vykurovanie. V Nemecku nezohráva LNG významnú úlohu, prístavy Brunsbüttel a Wilhelmshaven však v súčasnosti uvažujú o vybudovaní prvého dovozného terminálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona