Dopyt po komerčných vozidlách v Európe klesol

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 13:57 • 2 min
Dopyt po komerčných vozidlách v Európe klesol

Dopyt po komerčných vozidlách v Európe klesol - Svet Dopyt po komerčných vozidlách v Európe klesol. Podľa údajov zväzu európskych výrobcov áut ACEA sa vo februári v Európskej únii (EÚ) predalo podstatne menej nákladných áut a dodávok ako v rovnakom období

slovakia

left justify in out

img

Dopyt po komerčných vozidlách v Európe klesol. Podľa údajov zväzu európskych výrobcov áut ACEA sa vo februári v Európskej únii (EÚ) predalo podstatne menej nákladných áut a dodávok ako v rovnakom období minulého roka.
      Zo štatistík vyplýva, že počet registrácií nových komerčných vozidiel v únii sa vo februári znížil medziročne o 11,3 %. Spomedzi veľkých ekonomík EÚ sa v sledovanom mesiaci najviac prepadol dopyt po nákladných autách, dodávkach a autobusoch v Taliansku, a to o 29,8 %. Druhá priečka patrí Británii, kde sa odbyt komerčných áut vo februári znížil medziročne o 16,6 %, v Nemecku klesol o 6,9 % a vo Francúzsku o 3,2 %.
      Za prvé dva mesiace 2012 sa v EÚ predalo 267.111 nových komerčných vozidiel, čo je o 7,9 % menej ako pred rokom.
      Podľa štatistík úrady v členských štátoch únie vo februári zaregistrovali 103.720 nových dodávok, čo predstavuje medziročný pokles o 12,1 %. Aj predaj nákladných áut sa v sledovanom mesiaci znížil, a to medziročne o 9,8 %, zatiaľ čo dopyt po autobusoch vzrástol o 2,5 %.

Zdroj: TASR/RTTNews



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies