Dopyt po autách zostáva v USA vysoký

NETKY.SK • 2 August 2012, 06:50 • 2 min
 Dopyt po autách zostáva v USA vysoký

Dopyt po autách zostáva v USA vysoký - Auto - moto Chrysler, Volkswagen a Nissan zaznamenali v júli tohto roka prudký medziročný nárast predaja na americkom trhu. To signalizuje, že dopyt po autách zostáva v USA vysoký aj napriek obavám zo spomaľovania ek

slovakia

left justify in out

img

Chrysler, Volkswagen a Nissan zaznamenali v júli tohto roka prudký medziročný nárast predaja na americkom trhu. To signalizuje, že dopyt po autách zostáva v USA vysoký aj napriek obavám zo spomaľovania ekonomiky.
      Všetky tri automobilky zaznamenali vyšší rast, než sa očakáva pre celý americký automobilový trh. Podľa odhadov predaj áut v USA v júli vzrástol o 11 %. Chrysler, ktorý ako prvý výrobca zverejnil údaje o predaji, zaznamenal 13-% zvýšenie odbytu, keď v júli predal v USA 126.000 vozidiel. Pre Chrysler je to najlepší júl za ostatných päť rokov.
      Darilo sa aj Nissanu, odbyt ktorého sa zvýšil o 16 %. Očakáva sa, že aj ďalšie dve japonské automobilky Toyota a Honda zaznamenali v júli vysoké prírastky, keďže v rovnakom období vlani ich dodávky obmedzila prírodná katastrofa, ktorá zasiahla Japonsko.
      Predaj Volkswagenu vyskočil o 27 % na 37.000 áut. Podľa šéfa americkej divízie koncernu Jonathana Browninga bol tento júl pre automobilku najlepším za 39 rokov. Varoval však, že zotavovanie najväčšej svetovej ekonomiky je krehké. Predaj Fordu v USA sa v júli znížil o 4 % na 174.000 automobilov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona