Dopredaj fliaš označených starými kolkovými známkami sa má predĺžiť

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 10:31 • 2 min
Dopredaj fliaš označených starými kolkovými známkami sa má predĺžiť

BRATISLAVA - Obchodníci by mali mať viac času na dopredaj fliaš s alkoholickými nápojmi označenými starými kolkovými známkami. Vyplýva to z návrhu novely zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov, ktorú do medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo financií (MF) SR.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z návrhu zákona, obdobie dopredaja sa má predĺžiť do konca roka 2016. MF SR v dôvodovej správe k novele zákona uviedlo, že tak reaguje na požiadavky výrobcov, importérov a predajcov alkoholu.

Novela zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov má vymedziť aj práva a povinnosti štátnej tlačiarne a Finančného riaditeľstva SR a zároveň má znížiť administratívnu záťaž odberateľov kontrolných známok.

 

Od 1. októbra minulého roka sa totiž zaviedol do praxe nový systém tlače a distribúcie kontrolných známok určených na označovanie spotrebiteľských balení liehu. Kontrolné známky po novom tlačí už len štátna tlačiareň. Jedným z cieľov tejto zmeny je podľa MF SR zvýšenie bezpečnosti tlače kontrolných známok. "Cieľom zavedenia týchto opatrení je aj ochrana zdravia obyvateľov elimináciou nelegálne vyrobených liehovín a súčasne zamedzenie daňových únikov na spotrebnej dani z liehu," doplnilo MF SR v dôvodovej správe k návrhu zákona.

 

Novela zákona by mala nadobudnúť účinnosť od 1. novembra 2016.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona