Dopravu v meste riešia obchádzkovými trasami

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 11:56 • 2 min
Dopravu v meste riešia obchádzkovými trasami

Dopravu v meste riešia obchádzkovými trasami

slovakia

left justify in out

img

Pre Malacky na Záhorí sa začal akútny problém v náhradnom riešení cestnej premávky. Most ponad železničnú trať v centre okresného mesta je od dnešného rána pre automobilovú dopravu zatvorený. Dôvodom uzávierky je havarijný stav a oprava mostného objektu, ktorá by mala trvať do 31. októbra. Vďaka dobrej informovanosti vodičov a práci polície nie sú Malacky zahltené dopravnými zápchami a mestu sa dosiaľ vyhýbajú aj kolízne incidenty.
Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ako správca komunikácie, začal s rekonštrukciou mostného telesa, lebo na moste vznikla havarijná situácia, ešte vo februári 2009, kedy sa na vozovke vytvorila trhlina s priemerom asi 30 centimetrov. "Nadjazd v Malackách je v správe BSK. Je v havarijnom stave a jeho oprava bola nevyhnutná. Poškodila sa 30 rokov stará izolácia na vozovke, čím sa prejazd ponad železničnú trať stal vysoko nebezpečným. Preto BSK pristúpil k nevyhnutnej rekonštrukcii tohto úseku na mimoriadne vyťaženej dopravnej tepne," uviedla pre TASR hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.
Malačania i vodiči prechádzajúci mestom budú musieť tri mesiace využívať obchádzkové trasy. "Pre Malačanov, ale aj všetkých obyvateľov, ktorí cez mesto tranzitujú, bude úplná uzávierka nadjazdu poriadnou skúškou nervov a trpezlivosti, keďže ide o veľmi frekventovanú dopravnú komunikáciu. Dopravné značenie sa zdá byť postačujúce. Ide však o mimoriadne vyťažené centrum mesta, a preto veľmi dúfam, že sa počas rekonštrukcie nestane žiadny úraz," uviedol dnes pre TASR starosta Malaciek Jozef Ondrejka.
Obchádzkové trasy sú označené zábranami a známymi žltočiernymi šípkami ukazujúcimi smer jazdy. Hlavná obchádzková trať vedie cez priemyselný park a časť Vampíl. S vážnym dopravným obmedzením musia počítať najmä vodiči nákladných áut.
Do centra mesta bude povolený vjazd len tým nákladným vozidlám, ktoré zásobujú prevádzky alebo smerujú so svojím nákladom do firmy so sídlom v meste. Nákladiaky, ktoré cez Malacky len prechádzajú, si svoju cestu cez centrum skracovať nebudú môcť a vyznačenú obchádzkovú trasu musia dodržať. Železničný prejazd pri pohostinstve Tabarín je pre nákladné vozidlá zrušený. Dočasne sú zrušené pozdĺžne státia vozidiel na Radlinského ulici, čo umožní lepší prejazd pre sanitky a hasičské autá. Na dodržiavanie zákazu státia bude polícia dôsledne dozerať a vozidlá, ktoré tento zákaz porušia, budú odtiahnuté.
Doprava je vedená po riadne vyznačených obchádzkach. Zo smeru Studienka/Rohožník je možný vjazd do Malaciek po Legionárskej a Priemyselnej ulici. Z Priemyselnej ulice je obchádzka vedená na Továrenskú ulicu v smere von z mesta až po Vampíl a po Stupavskej ulici späť do mesta. Zo smeru Veľké Leváre/Kostolište je obchádzka po Záhoráckej ulici cez kruhový objazd na Štefánikovu a Stupavskú ulicu. Následne po Továrenskej a Priemyselnej ulici do Malaciek. Z Bratislavy je doprava vedená do centra Malaciek cez priemyselný park, po Priemyselnej a Továrenskej ulici po Vampíl, kde je možné odbočiť na centrum mesta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies