Dopravu v Holandsku narušili búrky sprevádzané vetrom s rýchlosťou do 120 km/h

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 11:27 • 2 min
Dopravu v Holandsku narušili búrky sprevádzané vetrom s rýchlosťou do 120 km/h

AMSTERDAM - Jarné búrky bičovali dnes Holandsko nárazmi vetra s rýchlosťou do 120 kilometrov za hodinu, čo viedlo k zrušeniu letov na letisku Amsterdam-Schiphol a k uzavretiu dvoch nákladných terminálov v námornom prístave Rotterdam. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vetry so silou víchrice, ženúce sa zo Severného mora, narušili pozemnú i námornú dopravu. Holandský meteorologický úrad vydal pre sever krajiny a jej pobrežné provincie výstrahu červeného stupňa. Hovorca letiska Schiphol, ktoré je štvrté najväčšie v Európe, informoval o zrušení predbežne 80 letov, prevažne európskych, pretože vietor obmedzil možnosť použitia letových dráh a meškania môžu rásť neskôr počas dňa, keď budú vypravovať odložené lety.

 

V Rotterdame, ktorý je najväčším európskym prístavom, uzavreli dva nákladné terminály a lode prinútili čakať na mori. Podľa hovorcu ide o rutinné preventívne opatrenie za situácie, keď rýchlosť vetra prekročí na Beaufortovej stupnici siedmy stupeň (z 12).

 

Neďaleko prístavu Vlissingen na hraniciach s Belgickom sa pokúšali dostať znova na more 300-metrovú kontajnerovú loď, ktorá nabehla na plytčinu dnes na úsvite. Posádka nie je v ohrození, citoval zodpovedné úrady verejnoprávny rozhlas NOS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies