Dopravu v Česku stále komplikuje námraza, situácia sa postupne zlepšuje

NETKY.SK • 3 December 2014, 14:57 • 2 min
Dopravu v Česku stále komplikuje námraza, situácia sa postupne zlepšuje

PRAHA - Česká republika dnes tretí deň po sebe čelila problémom v doprave, ktoré spôsobila silná námraza. Situácia sa postupne zlepšuje, ale v mnohých mestách je ešte obmedzená hromadná doprava a železnice stále nemohli vypraviť stovky spojov.

slovakia

left justify in out

Pomaly sa stabilizuje komplikovaná dopravná situácia v Prahe. Na trate v okolí českej metropoly sa vracajú prímestské elektrické vlaky a od 14.00 h majú opäť fungovať všetky električkové linky, ktoré zatiaľ premávajú v obmedzenom režime. Prevádzka pražskej MHD by sa mala vrátiť do normálu vo štvrtok ráno, uviedol server iDNES.cz. 
     

V Brne premávali všetky električky už od rána. 
     

Dopoludnia sa železničiarom podarilo obnoviť elektrickú prevádzku na hlavnej koridorovej trati Praha-Pardubice-Česká Třebová-Brno. V popoludňajších hodinách tak vypravia z Prahy do Brna a ďalej tiež v smere na Slovensko a do Rakúska prvé expresy vedené elektrickými lokomotívami. Rovnakým spôsobom obnovili spojenie aj na tratiach z Prahy do Berouna a ďalej do Plzne. Mnohé vlaky však stále meškajú. 
     

V stredných Čechách zostávajú bez elektrického prúdu stovky domácností, je ich však podstatne menej než v utorok a ich počet sa postupne zmenšuje. Na južnej Morave ešte neobnovili dodávky elektriny do 13 obcí, uviedol Český rozhlas.  
     

Situácia je stále nepriaznivá na Vysočine, kde hasiči počas dnešného dňa uskutočnili už asi 200 zásahov. Výstraha pred poľadovicou platí pre všetky kraje ČR až do 18.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies