Dopravu v Čechách komplikuje sneh, námraza a nehody na cestách

NETKY.SK • 2 Február 2015, 10:48 • 2 min
Dopravu v Čechách komplikuje sneh, námraza a nehody na cestách

PRAHA - Sneženie a námraza komplikujú dnes dopravu v Českej republike. Napísal to spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Kašovitý a zľadovatený sneh pokrýva cesty a brzdí premávku predovšetkým v Libereckom, Pardubickom, ako aj v Královéhradeckom kraji a na Vysočine. Polícia tiež zaznamenala niekoľko dopravných nehôd.

 

V Libereckom kraji od dnešného rána mrzne, predovšetkým v oblasti Jizerských hôr, pričom v západných Krkonošiach sneží. Kašovitý sneh sa nachádza aj na hlavných cestných ťahoch a cestári preto odporúčajú jazdiť so zvýšenou opatrnosťou. Všetky cesty sú v danej oblasti prejazdné.

 

Z Vysočiny je z ciest nižšej triedy hlásený zjazdený alebo zľadovatený sneh, treba preto jazdiť opatrne. Na diaľnici D1 v smere na Prahu sa na 79. kilometri stala nehoda. Po zrážke troch osobných vozidiel je prejazdný iba jeden jazdný pruh a tvoria sa kolóny.

 

Sneží aj v českom Královéhradeckom kraji, na cestách nižšej triedy leží vrstva zjazdeného snehu. Na Trutnovsku môžu hroziť lokálne námrazy.

 

Sneh, väčšinou zjazdený alebo zľadovatený, ostáva ležať aj na niektorých vyššie položených cestách Pardubického kraja. Rovnaké podmienky platia aj pre Zlínsky kraj.

 

Opatrne by mali jazdiť aj vodiči v Stredočeskom kraji. Cestári odporúčajú zvýšenú opatrnosť predovšetkým na Benešovsku, Kolínsku, Nymbursku a v okresoch Praha-východ a Kutná hora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies