Dopravný podnik v sobotu otvorí dvere verejnosti, načrtli zaujímavé body programu

NETKY.SK • 14 September 2015, 14:07 • 2 min
Dopravný podnik v sobotu otvorí dvere verejnosti, načrtli zaujímavé body programu

BRATISLAVA - Historické vozidlá, vynovené vozovne či bohatý program pre deti - aj to ponúkne Dopravný podnik Bratislava (DPB) počas Dňa otvorených dverí vo vozovni Jurajov dvor. Bratislavský dopravca otvorí svoje brány verejnosti v sobotu 19. septembra od 10:00 do 15:00 a tento ročník sa bude niesť v duchu 120. výročia električkovej dopravy v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Návštevníci Dňa otvorených dverí v DPB sa môžu v sobotu tešiť napríklad na prehliadku vozidlového parku. Pozrieť si budú môcť historické autobusy, trolejbusy či električky aj ich nových náhradníkov. Dopravný podnik Bratislava pozýva aj do vynovených hál vo vozovni Jurajov dvor.

 

Podľa Dopravného podniku ide o najväčšiu modernizáciu vozovní v histórii bratislavského dopravcu. Vynovenie vozovne v Jurajovom dvore spolu s depom na Hroboňovej stálo takmer 12,6 milióna eur, modernizácia je hradená z eurofondov. Malí návštevníci si prídu na svoje v detskom kútiku Mladého Slovanistu, vyskákať sa môžu v nafukovacom hrade a potešiť ich príde aj kúzelník. Návštevníci sa môžu tešiť aj na tombolu plnú cien či na špeciálne prekvapenie z električkových dielní, pozýva na akciu Dopravný podnik. Okrem prehliadok nebude chýbať ani kultúrny program, o zábavu sa postará rocková kapela Atmosferik, hudobníci zo Silent Trio či folkloristi zo súboru Kuštárovci.


Vozovňa Jurajov dvor bude pre verejnosť v sobotu otvorená od 10:00 do 15:00. Do areálu sa dá dostať z Vajnorskej aj Bojnickej ulice. Do depa v Jurajovom dvore môžu návštevníci pricestovať autobusovými spojmi 53, 63, 96, električkami číslo 4 a trolejbusmi číslo 204 a 205. Počas Dňa otvorených dverí bude do vozovne premávať aj posilová električka číslo 10 z Námestia SNP. Posilová električka bude premávať od 09:33 v 15-minútových intervaloch. Cestovný poriadok posilovej linky je zverejnený aj na internetovej stránke DPB.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies