Dopravný podnik v Bruseli si uctí obete teroristov netradičným spôsobom

NETKY.SK • 10 Február 2017, 16:33 • 2 min
Dopravný podnik v Bruseli si uctí obete teroristov netradičným spôsobom

BRUSEL – Netradičným spôsobom si plánuje bruselský dopravný podnik (STIB) pripomenúť vlaňajšie teroristické útoky v belgickej metropole. Namiesto minúty ticha si chcú šoféri bruselských spojov uctiť obete bombových atentátov hlukom, tlieskaním a trúbením klaksónov, aby ukázali, že život prevládol nad smrťou.

slovakia

left justify in out

Pracovníci dopravného podniku chcú rámus odštartovať presne rok od momentu, keď 22. marca 2016 o 9.11 h vybuchla bomba vo vozni metra na stanici Maelbeek (po flámsky Maalbeek). Medzi 16 obeťami, ktoré vtedy pri výbuchu zahynuli, je aj Loubna Lafquiriová. Jej manžel pracuje pre dopravný podnik, informovala belgická televízia a rozhlas RTBF.

 

"Je to jedna zo zvažovaných možností, ako si pripomenúť udalosti z 22. marca," uviedla pre RTBF hovorkyňa STIB Françoise Leduneová. Dodala, že o spôsobe, akým dopravný podnik vzdá poctu obetiam teroristického útoku, ešte bude rokovať so zamestnancami aj ďalšími aktérmi, aby "dosiahli konsenzus a nikoho sa nedotkli".

 

Okrem dopravného podniku sa na pietnu spomienku pripravuje aj belgická federálna vláda. Avizovala, že deň pred smutným výročím odhalí pamätné tabule s menami obetí. V srdci takzvanej európskej štvrte by malo tiež vyrásť 20-metrové súsošie pripomínajúce marcové bombové útoky.

 

Regionálna bruselská vláda na žiadosť príbuzných obetí zasa plánuje v lesoparku na juhu mesta vysadiť aleju 32 stromov. Aleja bude symbolizovať počet obetí vlaňajších bombových útokov na stanicu metra a bruselské letisko Zaventem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies