Dopravný podnik schválil reklamu zobrazujúcu mešitu a horiace Dvojičky

NETKY.SK • 10 August 2010, 11:30 • 2 min
Dopravný podnik schválil reklamu zobrazujúcu mešitu a horiace Dvojičky

Dopravný podnik schválil reklamu zobrazujúcu mešitu a horiace Dvojičky

slovakia

left justify in out

Dopravný podnik mesta New York schválil reklamu určenú na autobusy, zobrazujúcu lietadlo letiace smerom v horiacim dvojičkám Svetového obchodného centra a náčrt mešity, ktorá má stáť neďaleko Ground Zero.
      Reklamu zaplatila Americká iniciatíva na obranu slobody (AFDI) - organizácia, ktorá sa stavia proti vplyvu radikálnych moslimov v USA. Výkonná riaditeľka tohto združenia uviedla, že reklamu nepokladá za urážlivú.
      Organizácia podala žalobu na mestský dopravný podnik, v ktorej žiadala, aby jej reklamu prijal. Newyorský podnik ju v pondelok schválil.
      Jeho hovorca Kevin Ortiz však vyhlásil, že podnik nesúhlasí s názormi vyjadrenými v reklame.
      Plán postaviť mešitu iba niekoľko budov od miesta, kde sa pri teroristických útokoch zrútili výškové budovy Svetového obchodného centra známe aj pod názvom Dvojičky, vyvolal celonárodnú debatu o hraniciach tolerantnosti a o symbolike Ground Zero.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona