Dopravný podnik počas víkendového podujatia posilní MHD

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 11:32 • 2 min
Dopravný podnik počas víkendového podujatia posilní MHD

Dopravný podnik počas víkendového podujatia posilní MHD

slovakia

left justify in out

 

imgPočas víkendového podujatia Bratislava pre všetkých 2012 bude v hlavnom meste posilnená doprava mestskej hromadnej dopravy. Ako TASR informovala Denisa Krivosudská z Dopravného podniku Bratislava (DPB), bude jazdiť viac autobusov aj električiek hlavne na linkách, ktoré premávajú k obľúbeným lokalitám Bratislavčanov.

K botanickej záhrade budú premávať pravidelné linky 4, 5 a 9 zo všetkých častí mesta s päťminútovým intervalom. "Využiť sa dajú aj autobusové linky číslo 28 a 29 z centra mesta," uviedla Krivosudská. Spojenie medzi botanickou a zoologickou záhradou zabezpečí posilnená autobusová linka 32 v intervale 15 minút.

Na Hrad Devín budú v 15-minútovom intervale premávať linky 28 a 29 od Nového mosta, dopravu na linke 29 zabezpečia kĺbové vozidlá. Okrem linky 39 bude k zoologickej záhrade v čase od 9.00 do 19.00 h premávať aj mimoriadna linka 31 na trase Trnavské mýto - Staromestská - Mlynská dolina – Cintorín Slávičie údolie.

Autobusy liniek 31 a 39 budú mať na úseku Trnavské mýto – Zochova – Zoo – Cintorín Slávičie údolie interval päť až šesť minút. Dopravu na linke číslo 30 zabezpečia kĺbové vozidlá, tie budú jazdiť aj na linke číslo 43. "Vybrané spoje tejto linky budú mať od 21. apríla konečnú až na Kačíne. Na Partizánsku lúku sa dostanete aj trolejbusmi liniek 211 a 212," vysvetlila Krivosudská.

Okrem posilnenej dopravy podnik pripravil pre fanúšikov historických vozidiel aj bezplatné okružné jazdy v centre mesta. Napríklad historické električky budú premávať okružnou trasou po Námestí Ľudovíta Štúra, Šafárikovom námestí, Námestí SNP, Obchodnej, Vazovovej a Špitálskej ulici. Historickými autobusmi sa budú môcť návštevníci odviezť od Novej budovy SND k Vojenskej nemocnici a historické trolejbusy budú zase premávať po trase Búdková, Mudroňova, Palisády, Hodžovo námestie, Kollárovo námestie, Ulica 29. augusta a autobusová stanica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona