Dopravný podnik Bratislava sa sťažuje na nelegálnu reklamu na zastávkach

NETKY.SK • 18 Február 2014, 13:23 • 2 min
Dopravný podnik Bratislava sa sťažuje na nelegálnu reklamu na zastávkach

BRATISLAVA - Na prístrešok jednej z bratislavských zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD) v pondelok (17. 2.) nelegálne vylepili reklamné plagáty.

slovakia

left justify in out

Na ulici Staré grunty pri zoologickej záhrade si to v nočných hodinách všimol jeden z vodičov autobusu. Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa sťažuje, že takýto prípad sa nestal prvýkrát a náklady na odstránenie reklamy sú vysoké.

      

"Na miesto udalosti boli následne privolaní pracovníci dispečingu a hliadka polície. Po kontrole zastávok na ulici zistili, že aj na zastávke Televízia v smere do centra niekto olepil prístrešok zastávky," uviedla hovorkyňa podniku Adriana Volfová. Kto reklamné plagáty vylepil, sa ale nezistilo.

      

DPB vraví, že novo zrekonštruovaná zastávka vydrží v takomto stave len pár dní, kým sa opäť nestane terčom vandalov a nelegálneho vylepovania. "Čistenie zdevastovaných zastávok je prácny proces. Je nevyhnutné zo zastávky odstrániť špeciálnymi prostriedkami hrubú špinu a po jej vysušení nasledujú minimálne dva nátery," vysvetlila Volfová s tým, že v zimných mesiacoch sú tieto práce komplikované vzhľadom na poveternostné podmienky. 
      

DPB tvrdí, že denne rieši niekoľko prípadov spojených s poškodzovaním verejného majetku. Upozorňuje však, že ide o priestupok, za ktorý môže byť uložená pokuta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies