Dopravný podnik Bratislava pošle do ulíc aj novú jednosmernú električku, spojí Dúbravku a Zlaté piesky

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 14:33 • 2 min
Dopravný podnik Bratislava pošle do ulíc aj novú jednosmernú električku, spojí Dúbravku a Zlaté piesky

BRATISLAVA - Po tom, čo ulicami Bratislavy začala cez víkend jazdiť prvá nová obojsmerná električka, posiela Dopravný podnik Bratislava (DPB) na koľajnice aj prvú novú jednosmernú. Hlavným mestom začne premávať od utorka 28. apríla. Dopravca ju nasadí na linku, ktorá spája Zlaté piesky s Dúbravkou.

slovakia

left justify in out

"Jednosmerná električka Škoda 29T bude nasadená na skúšobnú jazdu s cestujúcimi na linku číslo 4 od 4.41 h," uviedol šéf DPB Ľubomír Belfi. Na tejto trase už od sobotňajšieho (25.4.) rána jazdí aj prvá obojsmerná električka Škoda 30T. "Počas víkendu odviezla minimálne 15.000 ľudí," vyčíslil Belfi.
     

Na jazdu novými vozidlami museli vodičov zaškoliť a počas prvých jázd kontrolovali správanie sa vozidla aj zástupcovia dodávateľa. Podľa DPB však cez víkend žiadne problémy na novej električke nezaznamenali. Mnohí cestujúci, ktorí cez víkend vyšli do ulíc, podľa DPB uprednostnili čakanie na zastávke, aby sa mohli odviezť novou obojsmernou električkou. 
     

Jednosmerné električky typu 29T majú kapacitu 241 cestujúcich, z toho je 69 miest na sedenie. Sú vybavené klimatizáciou a kamerovým systémom s vnútornými a vonkajšími kamerami.
     

Do konca roka má pribudnúť do vozidlového parku DPB 45 nových električiek a v budúcom roku by ich malo byť spolu 60. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies