Dopravný podnik Bratislava chce nakúpiť osemnásť mestských elektrobusov: Ich celková hodnota bude 13,55 milióna eur

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 09:54 • 2 min
Dopravný podnik Bratislava chce nakúpiť osemnásť mestských elektrobusov: Ich celková hodnota bude 13,55 milióna eur

BRATISLAVA - Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) plánuje nakúpiť osemnásť mestských elektrobusov za predpokladanú cenu 11,29 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (13,55 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Nové vozidlá pre mestskú hromadnú dopravu v Bratislave by mali byť dodané do dvanástich mesiacov od uzavretia zmluvy s vybraným dodávateľom. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, investícia má byť spolufinancovaná z peňazí Európskej únie cez Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020 (IROP) v rámci prioritnej osi Bezpečná a ekologická doprava v regiónoch.

Predmetom zákazky je podľa podmienok verejného obstarávania výroba a dodanie dvoch nových nízkopodlažných, dvojnápravových autobusov na elektrický pohon s kapacitou najmenej štyridsať cestujúcich a s dĺžkou maximálne deväť metrov, ako aj šestnástich nízkopodlažných autobusov s elektrickým pohonom a obsaditeľnosťou najmenej osemdesiat osôb a s dĺžkou najviac 12,2 metra. Elektrobusy musia byť vybavené riadiacimi, kamerovými, informačnými a tarifnými systémami.

Lehota na predkladanie ponúk je 4. augusta a platiť musia minimálne do konca tohto roka. Pri vyhodnotení ponúk má cena relatívnu váhu 85 bodov, maximálna celková obsaditeľnosť oboch typov elektrobusu po päť bodov, pričom podiel miest na sedenie z celkového počtu miest musí byť najmenej 25 %. Kritérium počet miest na sedenie zo všetkých miest bez sklápacích sedadiel pri krátkom a dlhšom elektrobuse má relatívnu váhu po 2,5 bodu. Dodávateľ má vzísť z následnej elektronickej aukcie.

Uchádzači musia podľa súťažných podkladov preukázať, že v predchádzajúcich troch rokoch dosiahli v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka, celkový obrat minimálne 6,5 mil. eur. Jednou z ďalších podmienok účasti v tendri je dodávka najmenej osemnástich nových mestských elektrobusov v trojročnom období pred vyhlásením verejného obstarávania v objeme minimálne 6,5 mil. eur bez DPH.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona