Dopravný kolaps v Česku: Desiatky nehôd na poľadovici

NETKY.SK • 26 November 2013, 11:05 • 2 min
Dopravný kolaps v Česku: Desiatky nehôd na poľadovici

PRAHA - Polícia z mnohých miest po celom Česku hlási dnes dopravné nehody na poľadovici. Najvážnejšia situácia bola ráno v Českých Budějoviciach, kde na troch miestach havarovalo celkovo šesť nákladných áut. Cesta číslo 3 bola v smere na Budějovice zatvorená.

slovakia

left justify in out

Dopravu pri Českých Budějoviciach ráno komplikovali tri dopravné nehody. Dva kamióny havarovali na poľadovici priamo v meste na Pražskej triede. Cesta však bola prejazdná. Pri obci Borek sa na hlavnom ťahu k Budějoviciam zrazili na dvoch miestach vždy dve nákladné autá.

Na šmykľavých cestách sa ráno stal rad nehôd. Na juhu Čiech napadol cez noc sneh a mrzlo. Predovšetkým na Šumavu majú vodiči vychádzať so zimnou výbavou. Správa a údržba ciest ich vyzýva na zvýšenú opatrnosť. Veje nárazový vietor a dohľadnosť je niekde znížená pod vplyvom snehových prehánok.

Teplota sa pohybovala od mínus 6,5 stupňa Celzia (v šumavskej osade Churáňov) do mínus 1,8 stupňa (v Českých Budějoviciach). V horských údoliach na Šumave namerali v noci aj mínus 15 stupňov Celzia. Radovali sa z toho v horských strediskách, kde naplno zasnežujú.

Vzhľadom na poľadovicu došlo ráno k niekoľkým dopravným nehodám aj v Ústeckom kraji - v okresoch Teplice, Louny, Most či Litoměřice. Cesty boli zjazdné so zvýšenou opatrnosťou. Vyplýva to z informácií policajtov a cestárov. Vozidlá nabúrali aj na cestách nižších tried, ale nikto neutrpel zranenia. V Krušných horách boli cesty prvej triedy mokré po chemickom ošetrení a zjazdné so zvýšenou opatrnosťou.

Snehové prehánky môžu komplikovať dopravu takisto v stredných Čechách a cestári vyzývajú na opatrnosť najmä na rýchlostných cestách R4, R6 a R10. Príjazd z diaľnice D1 do Prahy ráno skomplikovala nehoda, v dôsledku ktorej sa tvorili dlhé kolóny.

V Královohradeckom kraji napadlo v noci niekoľko centimetrov snehu. Na ceste z Jičíňa do Liberca sa ráno pri obci Újezd pod Troskami na zľadovatenej ceste vytvorila kolóna 25 kamiónov, informoval web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies