Dopravné zápchy v Bruseli predstavujú ekonomické straty 511 miliónov ročne

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 13:35 • 2 min
Dopravné zápchy v Bruseli predstavujú ekonomické straty 511 miliónov ročne

BRUSEL - Každodenné dopravné zápchy v Bruseli predstavujú pre podniky, organizácie a úrady so sídlom v hlavnom meste Belgicka a jeho okolí, čistú ekonomickú stratu zhruba 511 miliónov eur ročne. Uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

K tomuto zisteniu dospela Bruselská obchodná komora (BECI), ktorá prostredníctvom svojej výzvy na efektívnejšiu mobilitu v meste, požiadala politických predstaviteľov krajiny, dopravné spoločnosti a tiež Belgickú národnú železničnú spoločnosť (SNCB), aby zabezpečili nápravu tejto situácie.

Aby sa dostala k relevantným ekonomickým údajom, BECI znásobila čas stratený v dopravných zápchach hodnotou jednej pracovnej hodiny (11,72 eur). Stratený čas, sa v priebehu jedného roka odhaduje na 32 miliónov hodín, čo predstavuje náklady vo výške 375 miliónov eur.

Bruselská obchodná komora v tejto súvislosti uviedla, že ak by do výpočtov zarátala aj náklady vzniknuté znečistením ovzdušia, zmenou klímy, vysokým hlukom a dopravnými nehodami pri zápchach, celkové náklady dopravného zaťaženia v Bruseli by boli vyše 511 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies