Dopravné uzávery v Bratislave sa budú dať sledovať online prostredníctvom kamier

NETKY.SK • 13 Február 2019, 16:12 • 2 min
Dopravné uzávery v Bratislave sa budú dať sledovať online prostredníctvom kamier

BRATISLAVA - V súvislosti s úplnou uzáverou ulice Mlynské nivy a kruhovej križovatky pod Prístavným mostom mohlo mesto prijať len také opatrenia, aké umožnila jeho dopravná sieť. V Tablet.TV to skonštatovala viceprimátorka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.

slovakia

left justify in out

Rozsiahle dopravné obmedzenia v súvislosti s rekonštrukciami v širšom centre hlavného mesta vstúpia do platnosti v piatok (15. 2.) po 20. hodine. Primátor Bratislavy Matúš Vallo v tejto súvislosti už 28. januára hovoril o "dopravnom pekle", ktoré spôsobí realizácia dvoch kľúčových stavebných projektov - hlavnej autobusovej stanice a obchvatu R4D7. Keďže sa nemalým komplikáciám v doprave nedá vyhnúť, mesto sa podľa neho bude snažiť pomôcť obyvateľom situáciu zvládať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som na stretnutí s obyvateľkami a obyvateľmi štvrte 500 bytov, ktorých sa bezprostredne budú týkať dopravné obmedzenia na Mlynských Nivách. Tie začnú 15. februára a potrvajú niekoľko mesiacov. Bude to náročné obdobie pre všetky Bratislavčanky a Bratislavčanov, vidím to aj z reakcií ľudí, ktoré spolu so starostom Ružinova Martinom Chrenom dostávame. Prezentujeme riešenia pre obchádzkové trasy a najmä organizáciu dopravy v okolí Páričkovej ulice. Väčšina z prítomných si už uvedomuje, že bez istej zmeny návykov súvisiacich s pohybom po meste to asi nepôjde a o to dôležitejšie je, aby všetci Bratislavčania mali potrebné informácie ešte pred samotným spustením dopravných uzáver. #zvladnemeto #500bytov #diskusia #stretnutie #Bratislava #uzavery

Príspevok, ktorý zdieľa Matúš Vallo (@matus.vallo),

 

Vodiči si aktuálnu dopravnú situáciu v niektorých problematických oblastiach budú môcť pozrieť aj online, prostredníctvom kamier na stránke zvladneme.to. Podľa bratislavskej viceprimátorky si tak každý dochádzajúci bude môcť vopred naplánovať svoju cestu, a to nielen podľa informácií z navigácií, ale aj vďaka reálnemu pohľadu na cestu.

 

img

 

Magistrát zriadil aj operačné stredisko. "Súčasťou operačného štábu budú štátna i mestská polícia, zástupcovia firiem, ktoré zabezpečujú uzávery v meste, ako aj zástupcovia z magistrátu mesta," spomenula Kratochvílová. Podľa nej bude linka 0800 24 20 00 slúžiť predovšetkým na to, aby sa vodiči pýtali na informácie o dopravných obmedzeniach alebo aby hlásili komplikácie v doprave.

 

img

viceprimátorka Bratislavy Tatiana Kratochvílová

 

Mesto v súvislosti s dopravnými opatreniami avizovalo pridávanie buspruhov na Bajkalskej či Gagarinovej ulici. S ich realizáciou začalo v pondelok (11. 2.) vo večerných hodinách. Gagarinova ulica bude pri uzatvorení rondelu pod Prístavným mostom slúžiť ako obchádzková trasa. Doprava tam bude zásadne intenzívnejšia. Jediné riešenie, ktoré tejto komunikácii môže pomôcť, sú vyznačené pruhy pre autobusovú dopravu. Tie budú slúžiť aj pre nákladnú dopravu. Polícia však vyzvala firmy, ktoré prevádzkujú nákladnú dopravu, aby jazdili mimo dopravnej špičky alebo vo večerných hodinách.

 

img

 

Pre vodičov bude v hlavnom meste výhodnou alternatívou využitie mestskej hromadnej dopravy. Magistrát avizuje, že presun po meste bude s využitím MHD v porovnaní s individuálnou dopravou rýchlejší.

 

"Jednak vďaka buspruhom, ale aj vďaka preferencii autobusov na frekventovaných križovatkách. Zabezpečia ju inteligentné semafory, ktoré pribudnú vo Vrakuni na križovatke ulíc Uzbecká a Vrakunská," spresnila viceprimátorka.

 

"V súvislosti s prestupom na MHD ponúkame aj možnosť využitia parkovania na záchytných parkoviskách. Rozširujeme kapacitu na parkovisku pri cintoríne Vrakuňa, ktoré spolu s novým parkoviskom na Baltskej ulici budú mať kapacitu 550 áut," dodala na záver. Pripomenula tiež, že nové záchytné parkovisko vzniká aj pri hypermarkete Tesco Zlaté Piesky.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies