Dopravné nehody na cestách TSK si tento rok vyžiadali už 20 ľudských životov

NETKY.SK • 3 November 2015, 08:19 • 2 min
Dopravné nehody na cestách TSK si tento rok vyžiadali už 20 ľudských životov

TRENČÍN - Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa od začiatku tohto roka do 1. novembra stalo 1066 dopravných nehôd, čo je o 48 viac ako v rovnakom období vlani. Nehody si vyžiadali spolu 20 ľudských životov, čo je o šesť viac ako v rovnakom období roku 2014.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru, počet obetí dopravných nehôd stúpol v TSK medziročne o 43 percent, čo je najväčší nárast spomedzi všetkých slovenských krajov. Ťažké zranenia utrpelo v tomto roku pri dopravných nehodách na cestách TSK 62 osôb (medziročný pokles o 12).

 

Na slovenských cestách sa tento rok stalo 11.146 dopravných nehôd (medziročný nárast o 79). Zomrelo pri nich 215 ľudí, čo je o dvoch menej ako v rovnakom období minulého roku. Najviac obetí majú tento rok dopravné nehody na cestách Žilinského samosprávneho kraja, kde už zomrelo 46 ľudí. Najmenej obetí – 17, si vyžiadali cesty Trnavského samosprávneho kraja.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona