Dopravné lietadlo havarovalo pri pristávaní, zranených je 12 ľudí

NETKY.SK • 8 August 2011, 15:43 • 2 min
Dopravné lietadlo havarovalo pri pristávaní, zranených je 12 ľudí

Dopravné lietadlo havarovalo pri pristávaní, zranených je 12 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Ruské dopravné lietadlo dnes havarovalo pri pristávacom manévri neďaleko hraníc s Čínou, zranenia utrpelo 12 ľudí. Informovali o tom ruskí predstavitelia.

Lietadlo An-24 zišlo z dráhy a rozlomilo sa, keď sa pokúsilo pristáť na letisku v meste Blagoveščensk v Amurskej oblasti. Uviedli to predstavitelia z oblastného úradu pre núdzové situácie a vinu za nehodu pripísali silnému vetru a hustému lejaku.

Blagoveščensk je mesto na rieke Amur, ktoré oddeľuje Rusko od Číny, a leží približne 5600 kilometrov východne od ruskej metropoly Moskva.

Lietadlo, ktoré má v prevádzke letecká spoločnosť IrAero, viezlo 36 ľudí z mesta Irkutsk na Sibíri do Chabarovska v Amurskej oblasti.

An-24 - dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo - bolo pilierom sovietskych a potom aj ruských aerolínií od začiatku 60. rokov minulého storočia.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies