Dopravná skupina AWT rozširuje činnosť na Slovensku, prijme desiatky nových ľudí

NETKY.SK • 9 November 2015, 14:31 • 2 min
Dopravná skupina AWT rozširuje činnosť na Slovensku, prijme desiatky nových ľudí

BRATISLAVA - Medzinárodná dopravná skupina AWT, ktorá patrí k najväčším zamestnávateľom v železničnej doprave v Českej republike, rozširuje svoju činnosť na Slovensku. Plánuje preto prijať minimálne tri desiatky nových zamestnancov, napríklad v profesiách vozmajster, strojmajster, vlakvedúci, mechanik a elektromechanik lokomotív a zámočník koľajových vozidiel.

slovakia

left justify in out

AWT je členom skupiny poľského PKP Cargo a poskytuje služby nákladnej železničnej dopravy. V súčasnosti zamestnáva vyše dvetisíc ľudí, najmä v Českej republike, pôsobí aj na Slovensku, v Poľsku a Maďarsku. "Skupina rozširuje svoj biznis na Slovensku a zaznamenáva stále väčší podiel na trhu. Preto sme sa rozhodli posilniť aj po personálnej stránke," informovala personálna riaditeľka AWT Ilona Urbanová. "Uchádzači s ukončeným stredoškolským vzdelaním, predovšetkým dopravného, elektrotechnického, strojníckeho, alebo stavebného zamerania, ktorí zároveň spĺňajú zdravotné predpoklady, môžu nastúpiť ihneď,“ dodala. Spoločnosť ponúka prácu aj ľuďom vo veku 50 a viac rokov. Má záujem aj o bývalých strojvedúcich, ktorí by chceli znovu získať odbornú spôsobilosť na riadenie koľajových vozidiel.


Skupina AWT poskytuje služby najmä veľkým priemyselným podnikom v strednej a východnej Európe s dôrazom na prepravu ťažkých komodít ako uhlie, oceľ a diely pre automobilový priemysel. Disponuje vozovým parkom vyše 160 lokomotív a 5 100 vozňov. Rastúce prepravné výkony v súčasnosti predstavujú viac ako 2,2 mld. tonokilometrov. Trhový podiel AWT na českej železnici sa zvyšuje a aktuálne má vyše 12 %. V Českej republike vlastní rýchlo rastúci terminál kombinovanej dopravy Ostrava-Paskov, prevádzkuje vyše 60 železničných vlečiek a vlastní štyristo kilometrov vlastných tratí.


Materská spoločnosť Advanced World Transport B.V. má sídlo v holandskom Amsterdame. Jej dcérskou firmou na Slovensku je AWT Rail SK, a. s. so sídlom v Bratislave, ktorá pod týmto názvom pôsobí od júna 2010. Jej akcionárom bola do júna 2012 česká dcéra holandskej matky Advanced World Transport, a. s. so sídlom v Ostrave. Predchodcom AWT Rail SK bola od septembra 2003 spoločnosť ŽDD, a. s., spoločnosť má základné imanie 431,52 tis. eur. Akcionárom ŽDD bola spoločnosť OKD, Doprava, a. s. z Ostravy, predchodca AWT, a. s. Súčasťou skupiny AWT sú aj spoločnosti AWT Čechofracht, a. s. a AWT Coal Logistics, s. r. o. so sídlom v Prahe, AWT Rosco, a. s. v Ostrave, AWT Rekultivace, a. s. v Havířove, AWT Rail HU, Zrt. v Budapešti a AWT Rail PL, Sp. z o. o. v Rybniku. Tieto spoločnosti využívajú spoločné logo a korporátnu identitu materskej spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona