Dopravná situácia na Slovensku sa zhoršuje v dôsledku zlého počasia

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 10:46 • 2 min
Dopravná situácia na Slovensku sa zhoršuje v dôsledku zlého počasia

BRATISLAVA – Polícia informuje motoristickú verejnosť o obmedzeniach alebo úplných uzávierkach ciest

slovakia

left justify in out

Diaľničné úseky, rýchlostné cesty a väčšina ciest I. triedy je zjazdná a prejazdná. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, na západe suchý. Na vyššie položených úsekoch ciest stredného a východného Slovenska miestami pokrytý snehom. Väčšina sledovaných horských priechodov je zjazdná až na Kremnické Bane, ktoré sú kvôli podmytej vozovke neprejazdné, obchádzka iba pre vozidlá s hmotnosťou do 3,5 tony je možná cez obec Krahule. 

 

Všetky cesty v podtatranskom regióne sú zjazdné. Kritická situácia je podľa slov riaditeľa Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Mariána Barillu najmä na horskom priechode Vernár, kde husto sneží a na ceste sa neustále tvorí súvislá vrstva snehu. "Cesty sú mokré, v niektorých oblastiach vlhké, na cestách v oblasti Vysokých Tatier sa miestami nachádza kašovitý sneh do dvoch centimetrov. Nepretržite pokračujeme v udržiavaní ich zjazdnosti," uviedol. "Naďalej pretrváva veľká oblačnosť, na mnohých miestach dážď, dážď so snehom a na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 500 metrov sneženie, kombinované s lokálnymi hmlami a silnejúcim vetrom," povedal.

 

Za posledných 24 hodín na viacerých miestach podtatranského regiónu zaznamenali zhruba 15 centimetrov novonapadnutého snehu. "Naďalej pretrváva veľká oblačnosť, na mnohých miestach dážď, dážď so snehom a na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 500 metrov sneženie, kombinované s lokálnymi hmlami a silnejúcim vetrom," povedal.

 

Na ceste I/66 pri obci Telgárt, v úseku zvanom Besník, v okrese Brezno je na ceste poľadovica. Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v B. Bystrici informovalo, vodiči by v tomto úseku mali zvýšiť pozornosť. Momentálne sa už na miesto presúvajú cestári.

 

V minulých rokov sa stalo, že vodiči, ktorí jazdili na letných gumách sa v dôsledku zhoršeného počasia objednali na opätovné prezutie z letných gúm na zimné. Nami oslovený pneuservis zatiaľ nezaznamenal žiadne takéto objednávky. Vodiči by mali určite dnes dodržiavať stanovené rýchlosti či už kvôli zlému počasiu, ale aj z dôvodu nahlásenej policajnej akcie, ktorá bude zameraná na kontrolu dodržiavania rýchlostí na celom Slovensku.

 

Úplná uzávierka cesty sa týka Nižný Hrabovec – Michalovce, v zastavanom území mesta Strážske na Mierovej ulici z dôvodu kompletnej rekonštrukcie železničného priecestia. Na železničnej trati Michaľany - Medzilaborce – Lupkow, pričom termín realizácie je presne stanovený v dňoch 19.4.2017 od 9.00 hod. nepretržite až do 21.04.2017 18.30 hod.

 

Túto opravu je investor a dodávateľ stavby a schopný, vzhľadom na dôležitosť št. cesty I. triedy a železničnej trate a na bezpečnosť a plynulosť železničnej a cestnej prepravy realizovať iba za úplného vylúčenia cestnej premávky v priebehu troch pracovných dni nepretržite. Obchádzková trasa je vyznačená dočasným dopravným značením a je vedená na rozhraní troch okresov (Vranov nad Topľou, Humenné a Michalovce). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona