Dopravná polícia v Maďarsku sprísni kontroly, bude ich robiť aj tajne

NETKY.SK • 7 September 2018, 06:00 • 2 min
Dopravná polícia v Maďarsku sprísni kontroly, bude ich robiť aj tajne

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia v nadchádzajúcom období zmení svoju stratégiu kontrol na cestách a vráti sa k tajným kontrolám.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru MTI o tom informovalo vo štvrtok Celoštátne veliteľstvo polície (ODFK), podľa ktorého vopred avizované hliadky na dobre viditeľných miestach nemali pozitívny vplyv na vývoj nehodovosti.

 

Na potlačenie najnebezpečnejších prejavov vodičov pripraví polícia dopravno-bezpečnostné akcie a kampane, uviedlo komunikačné oddelenie ORFK.

 

"Časť účastníkov premávky na cestách dodržuje pravidlá iba dovtedy, kým sa domnieva, že je pod dohľadom poriadkových orgánov. Preto polícia rozšíri svoje metódy kontroly dopravy napríklad o skryté zariadenia," píše sa vo vyhlásení ORFK, ktoré zdôraznilo, že jeho cieľom nie je vyzbierať viac pokút.

 

Schované hliadky kontrolujú dopravu vo viacerých krajinách Európy, napríklad v Rakúsku, na Slovensku, v Slovinsku, Česku, Nemecku či Francúzsku, zdôraznila maďarská polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies