Dopravná nehoda pri Lučenci: Nákladiak sa zrazil s dodávkou

NETKY.SK • 21 December 2016, 08:14 • 2 min
Dopravná nehoda pri Lučenci: Nákladiak sa zrazil s dodávkou

LUČENEC – Polícia v Lučenci vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok 19. decembra o 21.00 h na ceste I/50 v katastri obce Pinciná v okrese Lučenec.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová, z jej zavinenia je dôvodne podozrivý 46-ročný vodič nákladného motorového vozidla Mercedes Benz s prívesom z Heľpy.

 

„Viedol nákladnú súpravu od Rimavskej Soboty smerom na Lučenec. Pri prejazde pravotočivou zákrutou, pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy, sa príves dostal do šmyku, čím jeho zadná časť prešla do protismernej časti vozovky, kde došlo k nárazu do protiidúceho nákladného motorového vozidla Mercedes Benz Sprinter, ktoré viedol 40-ročný vodič z Revúcej,” opísala nehodu hovorkyňa.

 

Dodala, že pri zrážke došlo k totálnemu zničeniu vozidla Mercedes Benz Sprinter, ktoré po nehode skončilo v pravom jazdnom pruhu v smere jazdy. „Jeho vodič utrpel pri nehode ťažké zranenia s predpokladaným časom liečenia a práceneschopnosti nad 42 dní, ak nenastanú komplikácie,” uviedla hovorkyňa, podľa ktorej u vodičov nebol zistený alkohol. „Škoda na vozidlách je odhadnutá na 11.000 eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,“ dodala.

 

Polícia zároveň prosí svedkov tejto dopravnej nehody, aby poskytli akékoľvek informácie, ktoré by ju pomohli objasniť. „Ozvať sa môžu telefonicky na číslo 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare PZ,“ uzavrela.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies