Dopravná akcia Tispol odhalila 686 osôb bez pásov a 11 motorkárov bez prilby

NETKY.SK • 18 September 2013, 11:12 • 2 min
Dopravná akcia Tispol odhalila 686 osôb bez pásov a 11 motorkárov bez prilby

BRATISLAVA - Jedenásť motorkárov bez prilby a 686 osôb bez zapnutých pásov je výsledkom minulotýždňovej dopravnej akcie TISPOL, ktorá bola tentokrát zameraná práve na používanie bezpečnostných pásov a prílb.

slovakia

left justify in out

Takmer dvetisíc policajtov v priebehu siedmich dní skontrolovalo viac ako 23 tisíc osôb. Pásy nepoužilo na predných sedadlách 634 osôb a na zadných 52, v devätnástich prípadoch pásy nemali deti do 15 rokov. "Treba si uvedomiť, že ak by vodič alebo spolujazdec pri náraze vozidla nebol pripútaný, mohlo by dôjsť k zraneniu s ťažkými následkami aj pri aktivácii airbagu", uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová. Polícia preto opätovne žiada vodičov, aby na používanie pásov nezabúdali. Motorkári a ich spolujazdci zase zvyšujú bezpečnosť jazdy riadne upevnenou ochrannou prilbou na hlave, ktorá im pri páde môže zachrániť život.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies