Dopravcovia spustili akciu na zavedenie jednej OBU jednotky

NETKY.SK • 29 November 2010, 13:18 • 2 min
Dopravcovia spustili akciu na zavedenie jednej OBU jednotky

Dopravcovia spustili akciu na zavedenie jednej OBU jednotky - Doprava Česmad Slovakia v spolupráci s Česmad Bohemia a Medzinárodnou úniou dopravcov (IRU) zorganizovali podujatie 1 OBU jednotka = bezpečnosť na cestách. Akcia má za cieľ podnietiť Európsku k

slovakia

left justify in out

img

Česmad Slovakia v spolupráci s Česmad Bohemia a Medzinárodnou úniou dopravcov (IRU) zorganizovali podujatie 1 OBU jednotka = bezpečnosť na cestách. Akcia má za cieľ podnietiť Európsku komisiu (EK) na urýchlenie aplikácie jej rozhodnutia o definícii Európskej služby elektronického výberu mýta v súlade s platnou smernicou Európskeho parlamentu a Rady o interoperabilite elektronických cestných mýtnych systémov v spoločenstve.
      Ako povedal dnes v Bratislave prezident Česmad Slovakia Pavol Jančovič, krajiny spoločenstva postupne zavádzajú elektronické mýto, z čoho vyplýva pre vodičov povinnosť inštalovať a používať tzv. OBU jednotku. Vzhľadom na nejednotnosť mýtnych systémov je nutné prakticky pre každú krajinu používať inú jednotku, čo okrem iného znamená aj značné ohrozenie bezpečnosti. Jednotky sú spravidla umiestnené na prednom skle a do značnej miery obmedzujú výhľad vodiča. Preto je žiaduce, aby sa urýchlene presadilo uvedené rozhodnutie EK v praxi, ktoré nariadi vytvoriť jednotnú palubnú jednotku pre všetky krajiny EÚ.
      Česmad dnes na Námestí SNP v Bratislave prezentoval špeciálny kamión, ktorý bude prechádzať cez viaceré európske štáty a ukončí svoju cestu v Bruseli, kde dopravcovia odovzdajú petíciu na podporu urýchleného zavedenia jednej OBU jednotky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona