Dopravcovia plánujú okrem priechodu Kúty aj blokády hraníc pri Šahách a na Orave

NETKY.SK • 15 Február 2022, 21:08 • 2 min
Dopravcovia plánujú okrem priechodu Kúty aj blokády hraníc pri Šahách a na Orave

BRATISLAVA – Protestujúci dopravcovia sa z Bratislavy presunuli k hraničnému priechodu Kúty, kde v utorok večer blokovali výjazd z parkoviska. K zablokovaniu hraníc v nočných hodinách pre riziko zníženia bezpečnosti cestnej premávky nepristúpili, o blokádu sa pokúsia v stredu (16. 2.).

slovakia

left justify in out

Zároveň dopravcovia plánujú obmedziť premávku aj na hraničných priechodoch Šahy a Trstená. Pre TASR to povedal Stanislav Skala z Únie autodopravcov Slovenska (UNAS). Zablokovanie hraníc v nočných hodinách by si podľa Skalu vyžiadalo svetelnú signalizáciu, ktorú dopravcovia nemajú. „Aby sme sa namočili do problémov, to nechceme,“ povedal Skala. Odloženie alebo zrušenie plánovanej blokády podmienil pozvánkou na rokovanie s kompetentnými.

 

img

 

Medzi požiadavky dopravcov patrí zníženie mýta aj cestnej dane o 30 %. Vzhľadom na výrazný rast cien požadujú dopravcovia aj zníženie daní z motorových palív. Pozornosť si chcú vynútiť najmä obmedzovaním trás, po ktorých sa presúvajú kamióny. Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR po blokácii niektorých bratislavských ulíc v pondelok (14. 2.) odsúdilo to, aby si autodopravcovia blokovaním premávky „robili rukojemníkov zo slušných ľudí, ktorí sa potrebujú dostať do práce či za lekárom“. „Takýto nátlakový spôsob, navyše za účasti fašistov, odsudzujeme a považujeme ho za mimoriadne nešťastný,“ dodal v pondelok hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf.

 

Možno vás zaujme: Polícia upozorňuje na falošné SMS, podvodníci ich posielajú v mene bánk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies