Dopravcovia odmietajú zvýšenie dane z motorových vozidiel

NETKY.SK • 1 December 2010, 08:24 • 2 min
Dopravcovia odmietajú zvýšenie dane z motorových vozidiel

Dopravcovia odmietajú zvýšenie dane z motorových vozidiel

slovakia

left justify in out

img

Dopravcovia odmietajú zvýšenie dane z motorových vozidiel, ako aj jej nejednotný rast. V stanovisku pre médiá o tom informuje združenie Česmad Slovakia, ktorého členovia sa tak cítia byť obeťami nevyváženého hospodárenia vyšších územných celkoch (VÚC).
      "Máme informácie, že poslanci niektorých VÚC navrhujú zvýšenie dane z motorových vozidiel o 8 až 10 % a niekde dokonca až o 20 %," konštatoval prezident združenia Česmad Pavol Jančovič.
      To by podľa neho bolo pre mnohé firmy likvidačné. "Na Slovensku si nemôžeme efektívne uplatňovať zľavy za ekologickú vyspelosť našich vozidiel. V Česku možno dosiahnuť aj 50-% zľavu. Daň z motorových vozidiel je u nás v každom VÚC iná, v okolitých krajinách je jednotná a dokonca až o polovicu nižšia," vysvetlil Jančovič.
      Podľa združenia niektoré VÚC riskujú, že autodopravcovia svoje firmy preregistrujú tam, kde sa im to viac oplatí. "Nevylučujem, že v tejto situácii dokonca viacerí z nich opustia Slovensko a budú podnikať v zahraničí," varoval Jančovič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies