Doprava v Prešove ráno skolabovala, MHD stále mešká miestami aj hodinu

NETKY.SK • 16 September 2014, 13:23 • 2 min
Doprava v Prešove ráno skolabovala, MHD stále mešká miestami aj hodinu

PREŠOV - Situácia na cestách v meste Prešov je od rána kritická. Mestská hromadná doprava mešká asi hodinu a aj po skončení rannej dopravnej špičky, najmä na výjazde z mesta, v smere na Košice a na sídliskách Šváby a Sekčov, nie je doprava plynulá.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. 
     

Dôvodom dopravnej zápchy je podľa neho nedostatočná kapacita kruhového objazdu vo výstavbe na Košickej ulici a taktiež odstavený pokazený kamión priamo na križovatke ulíc Solivarská, Arm. gen. L. Svobodu a Švábska. Toto spôsobilo, že autá upchali sídliská Šváby a Sekčov i priľahlé ulice, ktorými sa vodiči chceli dostať do širšieho centra mesta. Aktuálne je podľa Džobanika situácia pokojnejšia, ale na uvedených kritických úsekoch sú stále hliadky dopravnej polície.
     

Pre dopravný kolaps meškajú aj spoje mestskej hromadnej dopravy. Ako uviedol riaditeľ Dopravného podniku mesta Prešov Peter Janus, takmer všetky linky autobusov meškali miestami až hodinu. Keďže ide o časť mesta, ktorá je prepojená so všetkými ostatnými, meškanie sa netýkalo len liniek číslo 1, 4, 8, 38 a 45, ale aj ostatných. Situácia sa podľa neho stabilizuje až po 13.00 h, aktuálne linky stále meškajú aj hodinu. Podľa Janusa je problémom aj to, že kamióny a nákladné autá tri dni stáli a v prvý pracovný deň po predĺženom víkende sa všetky snažili dostať do mesta, kde nie sú obchvaty. Rovnaká situácia bola aj v prvý deň školského roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies