AKTUALIZOVANÉ Doprava na Slovensku je pre silné sneženie ochromená! Pripravte sa na obmedzenia

NETKY.SK • 30 November 2017, 13:50 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Doprava na Slovensku je pre silné sneženie ochromená! Pripravte sa na obmedzenia

BRATISLAVA – V noci na dnes na západnom a strednom Slovensku nasnežilo až 20 centimetrov snehu. Vodiči hlásia neodhrnuté cesty, preto sa pripravte, že na cestách dnes strávite oveľa viac času.

slovakia

left justify in out

Na ceste do Bratislavy sa môžete zdržať aj hodinu. Na všetkých príjazdoch sa tvoria dlhé kolóny, najmä z Ivanky pri Dunaji, Dunajskej Lužnej a Mosta pri Bratislave. Pre silné sneženie a preplnené cesty priebežne uzatvárajú bratislavský tunel Sitina. Problémy hlásia aj z kopcovitých mestských častí v hlavnom meste. V Bratislave mešká pre sneženie MHD od 30 do 60 minút. Od 9.30 h obnovili v oblasti Kramárov premávku MHD, vrátane trolejbusov, v plnom rozsahu. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe.

 

Dispečing DPB zaznamenával prevažne problém trolejbusovej dopravy na Kolibe a na Kramároch. Od 05.20 do 07.40 h a od 07.45 h bola prerušená premávka trolejbusov liniek 204, 209 a 212 na Pražskej a Stromovej ulici obojsmerne z dôvodu zhoršenej poveternostnej situácie a spadnutého stromu na trakčnom vedení (Stromová). Od 08.00 h bola premávka trolejbusov odklonená cez Patrónku, Lovinského a Hroboňovu na Pražskú. Zamestnanci DPB sú v pohotovosti, v teréne čistia zastávky, trate a obratiská MHD.

 

Viaceré horské priechody ako Vernár a Štiavnice bane sú uzavreté pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov. Neprejazdný je aj horský priechod Makov a Skýcov, z ktorého hlásia viaceré dopravné nehody. Obísť sa dá cez Veľké Pole. Zelená vlna hlási havarované kamióny za Dolným Harmancom v smere na Šturec, úsek je ťažko prejazdný. S ťažkosťami rátajte na Čertovici, kde nielen silno sneží, ale aj fúka silný vietor.

 

img

 

Ťažko prejazdné sú aj úseky na D3 medzi Žilinou a Bytčou. NDS upozorňuje na husté sneženie na kysuciach. Výdatne sneží aj v Pezinku, v Piešťanoch, na ceste 63 medzi Komárnom a Veľkým Mederom. Kamióny neprejdú medzi Nitrou a Veľkým Lampášom.

 

Predpovede meteorológov sa naplnili a dopravu na mnohých úsekoch Slovenska trápi husté sneženie. Vodiči musia počítať s neupravenými cestami aj s poľadovicou. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na výdatné sneženie počas štvrtka takmer na celom území Slovenska. Na niektorých miestach môže napadnúť až 40 centimetrov snehu. O výstrahách I. a II. stupňa informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

 

Podľa SHMÚ by najviac snehu malo napadnúť v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho a Žilinského kraja. Taktiež sa môžu vytvárať záveje a snehové jazyky. Výstrahy platia do 16. hodiny.

 

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru stále zasahujú pri viacerých udalostiach súvisiacich so snehovou kalamitou, a to najmä na strednom a západnom Slovensku. Od včera večera doteraz pomáhali v 150 prípadoch. Zasahujú najmä pri odstraňovaní popadaných stromov na cestných komunikáciách a zaparkovaných vozidlách a pri dopravných nehodách, ktoré komplikujú prejazdnosť ciest. V súvislosti so snehovou kalamitou doposiaľ zasahovalo takmer 450 hasičov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies