Doprava je výrazne spomalená, tvoria sa kolóny

NETKY.SK • 17 Február 2012, 07:54 • 2 min
Doprava je výrazne spomalená, tvoria sa kolóny

Doprava je výrazne spomalená, tvoria sa kolóny

slovakia

left justify in out

img

Doprava v hlavnom meste SR je vplyvom nepriaznivého počasia výrazne spomalená, na cestách sa tvoria kolóny a v kopcovitých terénoch sú problémy s prejazdnosťou nielen vozidiel mestskej hromadnej dopravy, ale i osobných áut. Informoval o tom hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy, podľa ktorého sú najvýraznejšie komplikácie na Kramároch, Kolibe, v Dúbravke a Podunajských Biskupiciach.

Hlavné cestné ťahy sú mokré, na väčšine je kašovitá vrstva snehu, na vnútrosídliskových komunikáciách je súvislá vrstva snehu, pričom problémy vznikajú na parkoviskách, ktoré je v týchto podmienkach veľmi zložité odhŕňať. Mesto realizovalo v noci, od 4. hodiny celomestský posyp, od 8. hodiny je v teréne 53 mechanizmov, ktoré okrem snežných pluhov používajú aj soľ.

Mesto Bratislava žiada o maximálnu opatrnosť nielen vodičov, ale i chodcov, pretože šmykľavé a nebezpečné sú nielen viaceré chodníky, ale aj námestia a podchody, kde vďaka použitej dlažbe je situácia ešte zložitejšia. V bratislavských uliciach okrem celomestskej techniky pracuje ďalších takmer 50 mechanizmov mestských častí, ktoré zabezpečujú zimnú službu na cestách III. a IV triedy.

Husté sneženie negatívne vplýva aj na MHD. Cestujúci musia počítať s celkovým zdržaním, ktoré je podľa dopravného dispečingu Dopravného podniku Bratislava do 30 minút.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies