DOPRAVA: Írske aerolínie Ryanair zaznamenali pokles zisku

NETKY.SK • 30 Júl 2012, 07:12 • 2 min
DOPRAVA: Írske aerolínie Ryanair zaznamenali pokles zisku

DOPRAVA Írske aerolínie Ryanair zaznamenali pokles zisku - Doprava Írske aerolínie Ryanair zaznamenali v uplynulom 1. kvartáli obchodného roka 2012/2013 pokles zisku, a to väčší, ako im analytici predpovedali.

slovakia

left justify in out

img

Írske aerolínie Ryanair zaznamenali v uplynulom 1. kvartáli obchodného roka 2012/2013 pokles zisku, a to väčší, ako im analytici predpovedali. Na príčine je dlhová kríza v Európe a úsporné opatrenia, pre ktoré majú zákazníci hlbšie do vrecka a starostlivo strážia svoje výdavky.
      Čistý zisk Ryanairu, ktorý je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe, za tri mesiace do konca júna klesol o 29 % na 99 miliónov eur, čo predstavuje 6,9 centa na akciu. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters pritom odhadovali, že aerolínie budú mať zisk 123 miliónov eur alebo 9 centov na akciu. Dôvodom slabších výsledkov je zdraženie ropy a oslabenie eura.
      Vedenie spoločnosti napriek tomu nezmenilo svoj odhad zisku za celý rok, ktorý sa končí 31. marca 2013, a očakáva, že sa bude pohybovať v rozmedzí od 400 do 440 miliónov eur.
      Tržby írskych aerolínií v sledovanom období vzrástli medziročne o 11 % na 1,28 miliardy eur a počet prepravených pasažierov sa zvýšil o 6 % na 22,5 milióna ľudí.
      Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona