Doprastav v pondelok začína prepúšťať zamestnancov

NETKY.SK • 2 August 2010, 07:41 • 2 min
Doprastav v pondelok začína prepúšťať zamestnancov

Doprastav v pondelok začína prepúšťať zamestnancov

slovakia

left justify in out

img

Od pondelka (2. 8.) čaká až 750 zamestnancov stavebnej spoločnosti Doprastav, a. s., prepúšťanie. "Najvýznamnejším faktorom, ktorý prispel k prepúšťaniu pracovníkov, je spochybnenie projektu PPP D1, na ktorom Doprastav spoločne s ďalšími členmi konzorcia pracoval takmer 3 roky a na ktorý vynaložil nemalé vlastné prostriedky," odôvodnil prepúšťanie vo firme jej generálny riaditeľ Dušan Šamudovský. Podľa neho by výpadok výkonov z tohto projektu tvoril až 20 % výkonov celého slovenského stavebníctva počas obdobia 3 až 4 rokov.  
      Počet prepustených sa podľa Šamudovského môže ešte meniť - bude sa znižovať alebo zvyšovať, a to podľa aktuálnej situácie. Termín prepúšťania je stanovený od augusta do decembra tohto roka. "V prípade zmeny situácie do tej miery, že to umožní zvýšiť zamestnanosť, budú bývalí zamestnanci Doprastavu prednostne oslovení s ponukou na opätovné zamestnanie," povedal TASR Šamudovský.
      Príčiny znižovania počtu pracovníkov treba podľa neho hľadať v súbehu viacerých nepriaznivých faktorov. Prvým je dramatický pokles súkromných investícií do developérskych projektov všetkého druhu ako dôsledku finančno-ekonomickej krízy.
      Ďalším činiteľom je už spomínaný súbežný výpadok verejných investícií do infraštruktúry, a to či už formou priameho financovania projektov zo zdrojov štátneho rozpočtu, alebo spolufinancovaním projektov zaradených do operačných programov v rámci eurofondov. "Tretím činiteľom je neustále pokračujúci nárast zahraničnej konkurencie na našom trhu, a to hlavne dcérskych firiem veľkých medzinárodných koncernov," konštatoval generálny riaditeľ Doprastavu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona