Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
28. máj. 2018Viliam
BratislavaBratislava 18°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
07.05.2018 09:00 Gurmán
Doprajme si osvieženie
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.05.2018 09:00 Gurmán

Doprajme si osvieženie



BRATISLAVA – Počas teplých dní je príjemné sa niečím osviežiť. Najviac nás dokáže schladiť zmrzlina, tak prečo si ju nevyrobiť doma?


Jogurtová zmrzlina s jahodami

 

Potrebné suroviny: 1 téglik bieleho jogurtu, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g jahôd, podľa chuti

šľahačka

 

Príprava: Jahody popučíme, pridáme jogurt, cukor a všetko dobre premiešame a dáme zamraziť. Hotovú zmrzlinu môžme podávať ozdobenú šľahačkou.

 

 

Kávová zmrzlina

 

Potrebné suroviny: 1 plechovka kondenzovaného mlieka, 1 ČL rozpustnej kávy, 250 ml smotany na šľahanie

 

Príprava: Do misky vylejeme sladené kondenzované mlieko, pridáme instantnú kávu a všetko prešľaháme. Pridáme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme hladký krém. Krém nalejeme do misky vhodnej do mrazničky. Odložíme ju do mrazničky a necháme zmrznúť. Túto zmrzlinu netreba vôbec miešať, stačí ju pred podávaním nechať 10 minút rozmrznúť.

 

 

Banánová domáca zmrzlina s tvarohom

 

Potrebné suroviny: 250 ml plnotučného mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 250g tvarohu (mäkký či hrudkovitý), 100 g cukru práškového, 1 vanilkový cukor, 3 väčšie banány, podľa chuti môžete pridať trošku čerstvej mäty, šalvie či bazalky

 

Príprava: Najskôr pomixujeme banány na kašu. Pridáme plnotučné mlieko, smotanu na šľahanie, mäkký tvaroh, aj cukor a dohladka vymixujeme. Zmes nalejeme do akejkoľvek plastovej nádoby, ktorá sa nám zmestí do mrazničky. Počas mrazenia zmrzlinu niekoľkokrát premiešame/prešľaháme.

 

 

Čučoriedková zmrzlina

 

Potrebné suroviny: 300 g čučoriedok, 100 g krupicového cukru, 1 vanilínový cukor, 60 g práškového cukru

Príprava: Čučoriedky dobre umyjeme a vymixujeme na kašu. Zo smotany potom vyšľaháme tuhú šľahačku. Šľahačku následne opatrne primiešame do čučoriedkovej kaše, pridáme opatrne aj cukor. Zmes nalejeme do akejkoľvek plastovej nádoby, ktorá sa nám zmestí do mrazničky. Počas mrazenia zmrzlinu niekoľkokrát premiešame.

 


Ruská zmrzilna


Potrebné suroviny: 250 g jemného tvarohu, 18 maslových sušienok, 1 ČL vanilkovej esencie, 500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač, 3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom

 

Príprava: Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu. Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch pokladieme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť. Na rozkrájanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oblátky.

 

 

Prajeme dobrú chuť!


Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok