Jogurtová zmrzlina s jahodami
Potrebné suroviny: 1 téglik bieleho jogurtu, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g jahôd, podľa chuti
šľahačka
Príprava: Jahody popučíme, pridáme jogurt, cukor a všetko dobre premiešame a dáme zamraziť. Hotovú zmrzlinu môžme podávať ozdobenú šľahačkou.

Kávová zmrzlina
Potrebné suroviny: 1 plechovka kondenzovaného mlieka, 1 ČL rozpustnej kávy, 250 ml smotany na šľahanie
Príprava: Do misky vylejeme sladené kondenzované mlieko, pridáme instantnú kávu a všetko prešľaháme. Pridáme šľahačkovú smotanu a vyšľaháme hladký krém. Krém nalejeme do misky vhodnej do mrazničky. Odložíme ju do mrazničky a necháme zmrznúť. Túto zmrzlinu netreba vôbec miešať, stačí ju pred podávaním nechať 10 minút rozmrznúť.

Banánová domáca zmrzlina s tvarohom
Potrebné suroviny: 250 ml plnotučného mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 250g tvarohu (mäkký či hrudkovitý), 100 g cukru práškového, 1 vanilkový cukor, 3 väčšie banány, podľa chuti môžete pridať trošku čerstvej mäty, šalvie či bazalky
Príprava: Najskôr pomixujeme banány na kašu. Pridáme plnotučné mlieko, smotanu na šľahanie, mäkký tvaroh, aj cukor a dohladka vymixujeme. Zmes nalejeme do akejkoľvek plastovej nádoby, ktorá sa nám zmestí do mrazničky. Počas mrazenia zmrzlinu niekoľkokrát premiešame/prešľaháme.

Čučoriedková zmrzlina
Potrebné suroviny: 300 g čučoriedok, 100 g krupicového cukru, 1 vanilínový cukor, 60 g práškového cukru
Príprava: Čučoriedky dobre umyjeme a vymixujeme na kašu. Zo smotany potom vyšľaháme tuhú šľahačku. Šľahačku následne opatrne primiešame do čučoriedkovej kaše, pridáme opatrne aj cukor. Zmes nalejeme do akejkoľvek plastovej nádoby, ktorá sa nám zmestí do mrazničky. Počas mrazenia zmrzlinu niekoľkokrát premiešame.

Ruská zmrzilna
Potrebné suroviny: 250 g jemného tvarohu, 18 maslových sušienok, 1 ČL vanilkovej esencie, 500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač, 3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom
Príprava: Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu. Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch pokladieme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť. Na rozkrájanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oblátky.

Prajeme dobrú chuť!
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.