Doplatky za lieky sa od júla výrazne menia

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 11:23 • 2 min
Doplatky za lieky sa od júla výrazne menia

BRATISLAVA - Doplatky za lieky sa od júla výrazne menia, informuje denník Pravda. Zlacnieť by podľa ministerstva zdravotníctva malo 700 liekov, zdražieť 480.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka sa doplatky priemerne zvýšia o 12,5 eura, znížia sa len o 4,50 eura. Skupinu 480 liekov, v ktorej budú doplatky vyššie využívajú na liečbu diabetici, kardiaci aj pacienti s urologickými problémami. Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že do nej vybralo lieky bez dokázaného účinku na priebeh ochorenia. 

Ak doplatok bude pre pacienta vysoký, lekár má podľa hovorkyne ministerstva Zuzany Čižmárikovej možnosť predpísať pacientovi liek bez doplatku, alebo s minimálnym doplatkom do jedného eura. Menej zaplatia od júla astmatici a ľudia s ochoreniami nervového systému či kostí. Bez zmeny zostane 3700 liekov. Téme sa venuje denník na prvej a štvrtej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies