Dopingový škandál pokračuje, meldónium našli aj dvom ruským dráharom

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 16:12 • 2 min
Dopingový škandál pokračuje, meldónium našli aj dvom ruským dráharom

MOSKVA - Ruská cyklistická federácia (FVSR) priznala dva prípady nepriaznivých výsledkov testovania na meldónium, oba spadajú pod dráhové odvetvie.

slovakia

left justify in out

V dopingovej sieti uviazli majsterka sveta v bodovacích pretekoch z Melbourne 2012 Anastasia Čulkovová a bývalý bronzový medailista z majstrovstiev Európy Pavel Jakuševskij.

 

Obaja sa bránia, že meldónium prestali užívať bezprostredne po septembrovom oznámení Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA), že látka od 1. januátra 2016 pribudne na zoznam zakázaných.

 

Podľa FVSR namerané hodnoty zodpovedajú tejto verzii, ale dátum odberu nezverejnila. V ruskej cyklistike ide už o tretieho "meldóniového" športovca, od februára má zastavenú súťažnú činnosť "cestár" Eduard Vorganov. Viacero prípadov sa vyskytlo v rýchlokorčuľovaní či biatlone a na prvom mieste zoznamu svieti meno bývalej svetovej jednotky medzi tenistkami Marie Šarapovovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies