Dopingový program zaostrený na Rusov

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 17:14 • 2 min
Dopingový program zaostrený na Rusov

PARÍŽ - Na účastníkov nadchádzajúcich majstrovstiev Európy vo futbale čaká vo Francúzsku najprísnejší antidopingový program v histórii podujatia, ale niektorí hráči môžu prekĺznuť turnajom bez toho, aby pustili žilou.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) predstavila detaily v utorok. Šéf lekárskej a antidopingovej komisie Marc Vouillamoz potvrdil, že všetci hráči z 24 štartujúcich tímov podliehajú režimu zvýšenej pozornosti už od januára tohto roka. Niektoré národné agentúry sa však bránia krvným testom.

 

"Je ale veľmi nepravdepodobné, že niektorý futbalista počas turnaja neprejde žiadnou kontrolou," skonštatoval Vouillamoz. UEFA si zvlášť posvieti na reprezentáciu Ruska, kde sa vyskytli problémy s dopingom a jeho kamuflovaním v iných odvetviach.

 

"Veľmi úzko spolupracujeme s Britskou antidopingovou agentúrou, ktorá teraz pokrýva aj Ruskú federáciu," uviedol Vouillamoz. Antidopingový program ME 2016 bude stáť milión eur. Odobraté vzorky archivujú na obdobie štyroch rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies