Dopingový prípad Šarapovovej nie je obrazom ruského športu, tvrdí Kremeľ

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 13:22 • 2 min
Dopingový prípad Šarapovovej nie je obrazom ruského športu, tvrdí Kremeľ

MOSKVA - Dopingový prípad tenistky Marie Šarapovovej a ďalších promimentných ruských športovcov nie je podľa Kremľa obrazom ruského športu ako celku.

slovakia

left justify in out

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov uviedol, že nedávne pozitívne testy na meldonium sa nedajú zovšeobecňovať na celý ruský šport a ani naň nevrhajú zlé svetlo. Šarapovová a ďalší športovci, ktorí v uplynulých dňoch neprešli dopingovou kontrolou, sú podľa Peskova "individuálnymi prípadmi a individuálnymi situáciami". 

 

Päťnásobná grandslamová víťazka Šarapovová pred dvoma dňami oznámila, že na januárovom grandslamovom turnaji Australian Open mala pozitívny dopingový test na meldonium. Od 12. marca tak bude mať zastavenú činnosť a hrozí jej dištanc na jeden až tri roky. Pár dní predtým sa k pozitívnemu testu na rovnakú látku priznala aj olympijská víťazka v krasokorčuľovaní Jekaterina Bobrovová, ktorá neprešla skúškou po zisku bronzu na januárových ME v Bratislave. Z užitia meldonia, ktoré pribudlo na zoznam zakázaných podporných prostriedkov iba 1. januára 2016, sú podozriví aj majster sveta v rýchlokorčuľovaní Pavel Kuližnikov či volejbalový reprezentant Alexander Markin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona