Dopingový kráľ Conte: IAAF kryje vinníkov

NETKY.SK • 4 August 2015, 14:30 • 2 min
Dopingový kráľ Conte: IAAF kryje vinníkov

NEW YORK - Dopingovým škandálom preslávený Victor Conte je presvedčený, že vedenie svetovej atletiky kryje vinníkov v kauze, ktorá minulý týždeň otriasla športovým svetom.

slovakia

left justify in out

Podľa reportáže britského denníka Sunday Times a nemeckej televízie ARD mala až jedna tretina z medailistov vo vytrvalostných disciplínach na majstrovstvách sveta a olympijských hrách za posledných desať rokov podozrivé výsledky krvných testov.

 

Spomínané médiá oznámili, že sa dostali k výsledkom vyše 12.000 krvných testov od 5000 atlétov. Údaje pochádzajú z databázy Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). "Celá kauza má finančnú stránku veci. Výsledky testov sú zlé pre biznis. Ja osobne viem o veľkom množstve pozitívnych testov, ktorých výsledky nikdy nezverejnili. Vedenie atletiky sa bojí, že príde o sponzorov a záujem verejnosti. Celé je to o peniazoch," povedal Conte, ktorý bol majiteľom kalifornského laboratória BALCO. To začiatkom druhého tisícročia zásobovalo dopingom viacerých špičkových amerických športovcov. "Verím, že v IAAF nemajú skutočný záujem riešiť celú situáciu. Problém je totiž rozsiahly. V Rusku sa teraz dopuje ako vo Východnom Nemecku pred 40 rokmi. Je to štátom sponzorovaný doping," dodal Conte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies